Vahur Valgmaa helistas 2002. aasta suvel Merlynile ja tegi ettepaneku bänd luua. Merlyn oli nõus ja nad tegid koos konkurssi teiste osaliste valimiseks. „Helen tuli läbi konkursi bändi liikmeks,“ rääkis Uusküla.

Moodustunud rühmas oli kaks poissi ja kolm tüdrukut. Ansambli nimi oli Five Alive. Plaadifirma TopTen leidis toona, et viis liiget on väga raske müüa. „Tegime siis uue konkurssi,“ rääkis Merlyn, et just nii tuli ansamblisse Janne Saar.

Helen ja Merlyn kohtusid Jannega esimest korda ühisel pildistamisel. „Esimene kohtumine kujunes meeleolukaks ja lõbusaks,“ seisab bändi Facebookis olevas avalduses.

Naised meenutasid lugusid, kui rahvas hakkas nende vastu ebatervislikku huvi tundma. „Mäletan, et koolis hakati autogramme küsima ja mäletan, et olin Pirita Selveris ja inimesed vaatasid, mida ma ostukorvi panen. See oli nii sürreaalne!“ meenutas Uusküla.

Helen lisas siia juurde naerdes: „Janne rääkis, et teda näpistas keegi bussis tagumikust ja ta oli nii vihane, et sõitiski pärast ainult taksoga.“

Viimati tulid Nexuse tüdrukud kokku kuus aastat tagasi, kui 15. sünnipäeva puhul tuuritati samuti mööda Eestit.