Baldwinile esitatud süüdistus muutus leebemaks, kuna prokurörid otsustasid muuta talle esitatud süüdistust. Näitlejale esitati süüdistus kahes osas. Esimene neist puudutas tahtmatut tapmist ja süüdistuse teine osa nõuab tõestust, et surma põhjustamisega kaasnes enamat kui lihtsalt ettevaatamatus, näiteks tulirelva kasutamine. Antud kuriteo eest on võimalik selle toimepanijat karistada vähemalt viie aasta pikkuse vanglakaristusega, vahendab Sky News.

Nüüd on prokurörid aga süüdistuse teisest osast loobunud ning Baldwini ootab süüdimõistmise korral maksimaalselt 18 kuu pikkune vanglakaristus. Süüdistuse teise osa vastu võitlesid agaralt näitleja advokaadid, kuna kõnealune osa lisandus seadusesse alles pärast tulistamise toimumist. Ei Hollywoodi näitleja ega tema advokaadid pole süüdistuse muutmist kommenteerinud.

Traagiline õnnetus leidis filmi „Rust“ võtteplatsil aset 2021. aastal, kui Baldwin oli harjutanud filmi jaoks üht stseeni. Siis läks tema rekvisiidina kasutatud relv lahti ja tabas operaatorit Halyna Hutchinsi ühes New Mexico osariigis Santa Fe linna lähedal asuvas rantšos. Süüdistus tahtmatu tapmise eest esitati nii Baldwinile kui ka filmis kasutusel olevate rekvisiitide eest vastutajale Hannah Gutierrez Reedile tänavu jaanuaris.

Halyna Hutchinsi abikaasat Matthew'd esindav advokaat sõnas kuu aja eest, et hukkunud operaatori mees toetab süüdistuste esitamist. „Perekonda lohutab see, et New Mexico osariigis pole keegi seadusest kõrgemal,“ lausus ta. Baldwin on korduvalt eitanud, et tema relva päästikule vajutas.