Meemimöll sai alguse Mart Helme kõnest, kus ta kirjeldas unenäos aset leidnud hetke, kuidas ta oli lennanud Eesti kohal levitatsiooni korras ning näinud enda all surevat mahajäetud maad. „Ja kui ma lendasin, siis lendas mulle vastu üks ingel,“ kirjeldas Helme oma kõnes. Poliitik oli seejärel näinud, et lendab Toompea ja Stenbocki maja kohal, ning märganud, et sealt ilmub tintjat suitsu ja udu. „See oli hirmutav, sest see udu oli kuri, seal lausa oli tigedus,“ lausus Helme. „Ma nägin, et seal Stenbocki majas istub üks naine. Kurjuse udu tuleb tema suust ja matab Eestit enda alla,“ sõnas Helme, mille peale kõnet kuulav publik plaksutas.

Seejärel oli ingel pannud oma käe Helme laubale ja määranud talle ülesande päästa Eesti. „Te päästate selle maa, aga ainult siis, kui te suudate äratada selle maa rahva, sest ainult koos rahvaga päästate te selle maa,“ oli Helme sõnul ingel talle öelnud. Helme kinnitas kõnes, et sai aru, mida talle ilmutanud ingel oli sellega mõelnud.

25. veebruaril Twitterisse postitatud video on teisipäevaks kogunud üle 57 000 vaatamise. Kroonika teeb ülevaate parimatest meemidest, mis pärast Helme kõnet sotsiaalmeedias levima hakkaksid.