Endine Gustav Adolfi Gümnaasiumi kooliansambel Meelik loodi, kui kitarrist Rain Parve värbas bändi solistiks lisaks varasemalt tuttavatele bändipoistele Martin Petermannile ja Meelik Samelile ka kooli lauluvõistluse võitja Andres Kõpperi. Bänd sai oma nime bändiproovist, kui poistel oli raskusi piisavalt tabava nime väljamõtlemisega. Kuna ansambli bassist Meelik tookord proovi ei jõudnud, leppisid poisid kokku, et karistuseks kannab ansambel edaspidi tema järgi nime Meelik.

Meeliku liikmed on koos üles astunud erinevates koosseisudes, nagu näiteks 2012. aasta Eesti Laulult tuule tiibadesse saanud ansamblis Tenfold Rabbit. Aastatel 2011-2022 tehti küll „väike“ paus, ent mullu suvel tuldi taas kokku, et astuda üles Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlaste peol. Lisaks osaleti tänavusel Eesti Laulul, kus jäädi oma looga „Tuju“ napilt esikolmikust välja ja maanduti publiku sooja toetusega neljandal kohal.

„Käed enam ei värise ja kuulmine on ka peaaegu tagasi. Muidu on tuju hea ja millegi üle kurta ei saa,“ lausub Eesti Laulul uue hoo saanud nelik. Oma hea tuju võtab Meelik kaasa ka 1. aprillil toimuvale kontserdile. „Kindlasti võib kontserdilt oodata muusikat, kuid tõenäoliselt ka pisut muud melu. Ja pigem vana muusikat, mida peaaegu keegi pole kuulnud. Kui hoolega kuulata, siis need lood sahisevad nagu vanad kassetid ja kurgus on tolmu maitse. Kõik su sõbrad on seal, nii et pole mingit vabandust mitte tulla,“ lubab Meelik.

Kontserdi erikülaliseks on Ouu ehk neljaliikmeline indiebänd, kes Eesti muusikamaastikku rikastanud erinevate värvidega juba viimased 10 aastat. Mitmetel puhkudel Eesti Tame Impalaks tembeldatud bänd viljeleb eelkõige kitarridest, süntidest ja vokaalharmooniatest kubisevat psühhedeelset indie-pop muusikat. Aastal 2023 tähistab Ouu oma 10. sünnipäeva mitmete erinevate šedöövritega. „Suur rõõm on Meeliku seltsis meie juubeliaasta kontsertidega algust teha, mida oleme koos planeerinud juba aastast 2013,“ on Ouu liikmed elevil. „Omalt poolt katteta lubadusi ei anna — kütame õhtule hoo sisse, nii et D3 mürtsub!“

Ouu

Ansambli Meelik koosseisus esinevad Rain Parve, Martin Petermann, Andres Kõpper ja Meelik Samel. Ouu ridadesse kuuluvad Hyrr Innokent Vainola, Jaan Sinka, Tiit Liblik ja Rihard Niinberg.

Klubi D3 avab oma uksed kell 19. Tund hiljem astub lavale Ouu, kes juhatab sisse kell 21 lava vallutava Meeliku.