15. korda toimuv muusikafestival saab alguse neljapäeval, 11. mail Tallinna Kunstihoone uues näitusepaviljonis Lasnamäel Lindakivi keskuse kõrval, mis avab festivali uuele publikule ning juhatab sisse paviljonis alates 12. maist eksponeeritava Eesti Kunstnike Liidu kevadnäituse.

Lasnamäelt alguse saanud festivali muusikaprogramm rändab 11.–13. mai õhtuil läbi Telliskivi Loomelinnaku, Noblessneri ja vanalinna, ühendades kogu maailma artiste ja kõikvõimalikke žanre. Kokku esineb kolmepäevases programmis 176 artisti 41 maalt Euroopast, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast, Aafrikast ja Aasiast. Enim välisartiste saabub TMW-le Soomest (11), Ühendkuningriigist (9), Kanadast (8), Lätist (7), Saksamaalt (7), Ukrainast (6), Leedust (5), Prantsusmaalt (5) ja Rootsist (5).

Tuntumate välisesinejate seas on Rootsi multitalent Graham Lake, Nigeeria päritolu USA elektroonikaprodutsent Colloboh, Soome-Saksa tõusev poptäht PALMU, BBC poolt „Šoti aasta tegijaks“ pärjatud räppar Bemz ning Euroopa talendifestivalide lemmikuist 52 Hertz Whale Slovakkiast ja K not K Rumeeniast. Luubi all on ka Aafrika mandri ja selle diasporaade uus muusika ning globaalsete trendide lokaalsed tõlgendused.

Erilise uhkusega esitleb tänavune TMW Eesti muusika hetkeseisu. Kodumaiseid artiste on kavas tervelt 84, nende seas laialt teada-tuntud muusikuid nagu Rita Ray, Trad.Attack! ja Karl Killing, oma žanreis ka rahvusvaheliselt ilma tegevad Duo Ruut, Puuluup, Shelton San, Mart Avi ja Kadri Voorand ning tulevikutegijad nagu Borm Bubu, maria kallastu ja Kitty Florentine.

30. sünnipäeva tähistab Telliskivi Loomelinnakus Vaba Laval Eesti uue muusika häälekandja Raadio 2. Oma esitlusõhtuid korraldavad erikõlalised Eesti plaadileiblid Estonian Funk Embassy, Porridge Bullet ja TIKS rekords, armastatud muusikafestivalid Viljandi pärimusmuusika festivalist Intsikurmu Festivali ja Üle Helini, muusikakultuuri edendajatest klubid Sveta Baarist HALLi ja Philly Joe’ni ning muusikaorganisatsioonid Eesti Kooriühingust Fenno-Ugriani.

Telliskivi Loomelinnakus Vaba Laval oma 30. sünnipäeva tähistav värske ja vaba muusika eestkõneleja Raadio 2 toob peomelu publikuni ka otse-eetris. Teiste seas esinevad R2 Live’il Eesti uue popi esindajad manna ja IVI ning 80ndate sündipopi valemitega mängivad Sweet Tempest Berliinist ja Ruta MUR Vilniusest.

2016. aastast tegutsenud ning hiljuti Telliskivi Loomelinnakus oma helistuudio ja loomemaja avanud Funk Embassy leibel ja agentuur esitleb Vaba Laval nii Rita Ray sädelevat souli kui ka äsja saatkonnaga liitunud nu-disko gruppi Silky Steps ja Ukraina pop-funki punti Komisiia. Porridge Bullet, mis on maailma plaadikaupluste riiulitel esindatud juba alates aastast 2012, esitleb klubis Uus Laine leibli artistipaletti alates selle vedajate tandemi Ajukaja & Atsi ebatavalise tantsumuusika meistriklassist kuni Mart Avi nõtke nüüdispopi ning Eesti–Soome produtsentide Nikolajevi ja Denzeli duo LLL debüütesinemiseni. Samuti 2012. aastast tegutsenud loominguline kollektiiv ja plaadimärk TIKS toob lisaks uut materjali esitlevatele Maris Pihlapile ja YASMYNile lavale ka Iirimaa soul-popi artisti Tolü Makay.