Elu muusikuna on Merilini sõnul omanäoline ja mitmetahuline. „Ärkan muusika saatel, tegutsen lauldes ja uinun koos meloodiatega, mis mind kummitavad,“ kirjeldab Mälk oma argipäeva. Nii tulebki ette, et mõnel päeval ootab Merilini ees esinemine, teistel muusika kirjutamine, uue loo salvestamine, photoshoot, intervjuu või hoopis telesaate salvestus. Mitmekülgsete tööpäevade kõrvalt jagub Merilini nädalas aega ka jalutamiseks või mõtete üles kirjutamiseks.

Näitlemisroll suurte tähtede kõrval

Merilin ei löö kõhklema uute väljakutse ees ja seega saab teda näha ka komöödiasugemetega draamasarjas „Papsid“. „Kui keegi mu juurde mõne sellise ägeda mõttega tuleb, siis ma tegelikult ei taha lasta küsimustki lõpetada, kui juba noogutan ja ütlen „JAH“,“ kirjeldab Mälk tänulikult koostöö algust. Elisa ja Kanal 2 koostöös valminud sarjas on Merilini tegelaskujuks laevatöötaja Gerli - kindlameelne naine, kes kergekäeliselt meestele teist võimalust ei anna. Põnevale võttepäevale vaatab Merilin tagasi positiivse tundega. Kuigi lauljanna jagas ekraani vanade kaladega nagu Priit Loog, kes tekitasid isegi teatavat aukartust, siis tänu meeskonna professionaalsele eeltööle oli Merilin valmis kõigega kõhklematult kaasa minema.

Mälk on igati avatud erinevatele väljakutsetele näitlemismaailmas, olgu need suured või väikesed. Näiteks on tal olnud au osaleda filmis „Kiirtee põrgusse“, lühifilmis „Topelt turbo“ ning ka menukas sarjas „Padjaklubi“. Merilin arvab, et ennast veelgi proovile pannes ning praktilise juhendamisega, võib temas ehk tärgata peidus olev näitlejapisik. Suurtes telesaadetes osalemine on mõjutanud ka Merilini enda lavakogemusi, kuid sellegipoolest käib temast salvestustel teatud jõnks läbi. „Oleneb olukorrast, aga ma leian, et see närv on hea,“ kirjeldab Merilin ning lisab, et see on märk sellest, et tema töö läheb talle korda.

Uute väljakutsete ootel

„Kõik eneseületused on olnud mu jaoks võrdselt suure tähendusega,“ räägib Merilin. Ta toob oma saavutuste seast välja järjepidevuse jääda püsivalt asjade juurde, mida ta armastab. Kui ikka soov millegagi tegeleda on suur, siis suudab ta end ka utsitada ja oma mõtted selle juurde koondada, et saavutada oodatud eesmärgid. Sellise pealehakkamisega suhtub Merilin ka oma loomingusse, mille teostamiseks tal ideid ja mõtteid on tänaseks kogunenud hulgaliselt.

Noo laulja loodab, et käesolev aasta toob tema teele ägedaid uusi katsumusi. „Mu hing lihtsalt nii väga ihkab nende järele, pole midagi teha,“ selgitab ta. Merilin soovib võtta igast kogemusest maksimumi, seejuures ei kavatse ta oma emotsioone enda sees hoida. Samal põhimõttel tegutseb ta ka artistina: „Artistina ma ei jäta tundeid tundmata, igast tõusust ja mõõnast kirjutan laulu.“