Rootsi kuningale Carl XVI Gustafile (76) tehti 20. veebruaril laparoskoopiline südameoperatsioon. Lõikus oli plaaniline ja läks Rootsi meediale teadaolevalt edukalt. Kuningas pääses juba paar päeva pärast lõikust kodusele ravile.

Kõigest 20 päeva pärast operatsiooni on Rootsi monarh aga otsustanud puhkusele sõita. Ta võttis koos kuninganna Silviaga (79) suuna India ookeanis asuvale Seišellide saareriigile. Carl Gustaf aga sõitis puhkusele ülimalt salajaselt ning avalikkust tema reisist ei teavitatud - see tuli avalikuks hoopis ühest ametlikust dokumendist.

Nimelt oli riigimarssal Fredrik Wersäll saatnud Rootsi justiitsministeeriumile kirja, millest riigipea puhkusel viibimine välja tuli. „Teatan Tema Majesteedi nimel, et kuningas on erareisil Seišellidel 12. märtsist 23. märtsini,“ seisis kirjas. „Selle reisi ajal ei täida kuningas oma kohustusi riigipeana,“ kirjutas Wersäll veel.

Rootsi kuninga puhkuse ajal täidab tema ametikohustusi monarhi vanim laps kroonprintsess Victoria, vahendab Iltalehti.

Carl Gustaf on pärast operatsiooni krapsakas olnud. Esimest korda ilmus ta pärast südameoperatsiooni avalikkuse ette 9. märtsil, kui külastas Skandinaavia ühte vanimat linna Västeråsi. Ta saabus koos kuninganna Silviaga linna raudteejaama, kus neid võtsid vastu mitmed kohalikud esindajad koos sõjaväelise orkestriga. Kuningas ja kuninganna võtsid seejärel osa erinevatest kontsertidest ja kõneüritustest ning sõid lõunat kohalikus lossis. Külaskäiguga tähistati kuningas Carl Gustafi 50. trooniloleku aastapäeva.