Venemaal esinemistest ei saa olla juttugi. Esiteks on lauljannal Venemaale sisenemise keeld ja teiseks ei reeda Svetlana Ukraina rahvast. Nagu Loboda ka 2022. aasta veebruaris kinnitas, ei anna ta Venemaal kontserte isegi suure raha eest, vahendab Starhit.

„Olen oma valiku üle väga uhke. Keegi ei sundinud mind lahkuma. Oli inimesi, kes ütlesid: „Teeme kõik, et sa tunneksid siin (Venemaal-toim) end kuningannana. Maksame suuri summasid, lihtsalt jää siia.“ Aga milleks mul kõiki neid pisiasju vaja, kui mul on süda, hing, perekond, mu riik, mu perekond...“ mõtiskles 40-aastane muusik.

Loboda ei varja, et kolimine polnud lihtne, kuid see oli seda väärt. Nüüd tuuritab Svetlana aktiivselt mööda Euroopa linnu ja salvestab uusi laule.

„Inimesed küsivad minult, mida ma rahumeelsetest inimestest arvan, kuid ma ei taha midagi arutada. Ma ei taha ka kellelegi ülekohut teha. Jumala ees oleme kõik võrdsed. Ma ei suhtle ühegi oma kolleegiga,“ ütles Loboda lõpetuseks.

Loboda Eestis

Svetlana andis oktoobri lõpus Tallinnas Alexela kontserdisaalis heategevusliku kontserdi. Loboda ei tulnud toona Eestisse üksinda, vaid koos ema ja tütrega. „Tallinn on väga soe ja hubane linn. Olen õnnelik, et 28. oktoobril saan eestlastele esineda. Minuga koos tulevad siia ka ema, mu vanem tütar Eva ja õde Ksjuša. Näitan neile Tallinnat kogu tema ilus. Kindlasti külastame Tallinna peamisi vaatamisväärsusi,“ rääkis Loboda.