Ameerika tabloid TMZ vahendab, et pealtnägijad olid pühapäeva varahommikul näinud 36-aastast Bynesi alasti Los Angeleses ringi kõndimas. Seejärel oli endine näitlejanna peatanud ühe auto ning öelnud selle juhile, et tal on psühhootiline episood, mis hakkab läbi saama. Seejärel oli naine endale ise politsei kutsunud.

Väljaandele teadaolevalt viidi Bynes lähedalasuvasse politseijaoskonda, kus jõuti järeldusele, et Amanda vajab psühholoogilist abi, ning talle kehtestati psühhiaatriline valve. Aluse selleks andis paragrahv, mis lubab inimest, kellel on vaimse tervise kriis, kinni pidada 72 tunniks, et suunata ta psühhiaatriahaiglasse ravile juhul, kui ta on ohtlik iseendale või teistele. Õnneks ei olnud Bynes vigastada saanud. Ta viibib praegu haiglaravil, tõenäoliselt jätkub ravi mõnda aega.

Amanda Bynes sai tuntuks 1990ndate lõpus, kui ta lõi kaasa sarjades „All That“ ja „The Amanda Show“. Samuti astus ta üles filmis „She's the Man“. Näitlejanna teatas aastal 2010, et võtab näitlemisest pausi, kuna tollal hakkasid ringlema kõlakad, et ta tarvitab keelatud aineid. Sellest ajast algas tema allakäik ning 2013. aastal pandi ta eestkoste alla. Samal ajal diagnoositi Amandal bipolaarne häire.

Bynes vabanes ligi üheksa aastat kestnud eestkoste alt pea aasta aega tagasi. „Viimasel paaril aastal olen ma palju vaeva näinud oma tervise nimel, et ma saaksin elada ja töötada iseseisvalt, ning ma jätkan enda heaolu esikohale seadmist ka edaspidi,“ sõnas Amanda mullu oma advokaadi vahendusel pärast eestkoste alt vabanemist.