Iiri näitleja Cillian Murphy (46) on tuntud oma mitmekülgsete rollide poolest nii televisioonis kui ka filmitööstuses. Nooruses tegeles Murphy enamasti muusikaga: mängis kitarri ning laulis bändis. 1996. aastal alustas Murphy õigusteaduse õpingutega, aga kukkus oma esimese aasta eksamid läbi, jättis kooli pooleli ning otsustas näitlemisega jätkata.

Murphy saavutas oma läbimurde filmiga „Disco Pigs“ (2001), kus ta mängis peaosatäitjat. Seejärel kogus Murphy tuntust filmidega nagu „28 Days Later“ (2002), „Batman Begins“ (2005), „The Dark Knight“ (2008), „Inception“ (2010) ja Dunkirk“ (2017).

Iiri näitleja nomineeriti esimest korda BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) Rising Star auhinnale 2007. aastal filmiga „The Wind That Shakes the Barley“ (2006), kus Cillian mängis ühte peategelastest. Ehkki auhinda sellel aastal ei võitnud, avanesid pärast seda nominatsiooni talle rohkem uksi kui kunagi varem. Tänavu on Murphy saanud uuesti auväärse BAFTA nominatsiooni kategoorias Leading Actor ja sedapuhku sarja „Peaky Blinders“ kuuenda hooaja peategelase Tommy Shelby rolliga.

Cillian Murphy kehastamas Tommy Shelbit

„Peaky Blinders“ on Briti ajalooline draamasari, mis räägib eelmise sajandi Birminghami (1920) linnast ja seal toimuvast kuritegevusest. Linna valitseb jõukas perekond Shelby ja sarjas kujutatakse erinevaid perekonna siseseid ja teiste kuritegelike organisatsioonide vahelisi konflikte.

Tommy ja Grace