Kuigi Harry kõige pikaajalisemat tüdruksõpra Chelsy Davy peetakse printsi esimeseks armastuseks, siis tegelikult oli selleks Laura Gerard-Leigh. Tema ja Harry kohtusid hilisteismelistena, kui noormees oli õppimas prestiižes Etoni kolledžis.

Juba toona käis Laura nimi läbi meediast, kuid kumbki osapool ei kinnitanud suhet ning nii spekulatsioon nende läbikäimisest vaikselt haihtuski. Teisipäeval pidi Harry aga kohtu ees avameelselt nende toonast armusuhet kinnitama, sest prints süüdistab meediat ka selles, et nende romanss kiirelt läbi sai.

Harry ja Laura 2003. aastal.

Prints süüdistab Associated Newspapersit selles, et tema ja Laura suhe sai läbi seetõttu, et ajakirjanikud hakkasid infomatsiooni saama „illegaalsetest allikatest“. Ta väitis kohtus, et nende „lühike, kuid privaatne suhe“ kestis vaid mõne kuu. Printsi sõnul on see lausa võimatu, et meedia oleks sellisest algstaadiumis olnud armuloost saanud teada mõnel muul viisil.

Harry sõnul sai viimaseks piisaks nende suhtele see, kui ajakirjanikud hakkasid juba Laura vanemate koduuksele minema ning kommentaare nõudma.

Antud preili oleks olnud vägagi sobilik pruudikandidaat noorele printsile. Tegemist oli Harry vanaisa, prints Philipi hea sõbra lapselapsega. Laura isa on tuntud ja austatud börsimaakler ehk ta pärineb vägagi heast perekonnast. 2015. aastal leidis Laura õnne endise kaitseväelase ja praegu rahanduses töötava Philip Kaye'ga. Nende pulmi kajastasid ka suured Briti väljaanded ning uudistes tituleeriti Laurat skandaalse printsi esimeseks pruudiks. Samuti mainiti seda, et Philip oli enne Laurat koos hoopis prints Williami endise pruudi Jecca Craigiga. Nad käisid koos isegi Williami ja Catherine'i 2011. aastal aset leidnud kuninglikus pulmas.