Portreel kannab kuningas tumesinist ülikonda, valget triiksärk, roosat lipsu ja samas toonis ilurätti. Monarhi vasak käsi on taskus ning tema käsivarrelt paistab käekett. Portree tellis ajakiri Illustrated London News ning foto ilutseb nende kuninga kroonimist käsitleva erinumbri esikaanel, mis ilmub 30. märtsil.

Kuningas ei istunud portree jaoks toolile ning teda kujutati seisvas asendis. Kunstnik Alastair Barford sai kuningat, tema käitumist ja kehaasendit uurida veebruarikuus ühel Buckinghami palees toimunud vastuvõtul ning uurida seal monarhist tehtud pilte. Barfordil oli kõigest kaks nädalat, et portree valmis saada.

Varem on Barford maalinud ka kuninganna Elizabeth II, kes lahkus meie seast eelmise aasta septembris. „Mul oli äärmiselt suur au. See on suur vastutus luua portree kellestki, kes on väga oluline paljudele inimestele. Ma soovisin portreega püüda kuningas Charlesi soojust ja tundlikust, empaatiat, mis ilmnes suhtlemisel inimestega, kellega ta kohtus,“ sõnas portree autor, kes jagas portreemaalist pilti ka sotsiaalmeedias.

Portree kuningas Charles III avaldati päeval, mil toimub tema esimene ametlik välisvisiit monarhina. Charles ja tema abikaasa Camilla sõidavad kolmapäeval Berliini ja Hamburgi ning osalevad mitmel kohtumisel. Charlesi ja Camilla visiit Saksamaale kestab kokku kaks päeva, vahendab Daily Mail.