„Minu uus lugu „PAUS“ on üsna tantsuline pala, seepärast valisin „verbaalselt kaasa nõksuma“ kohvri ja reketi. See kooslus toimis esimesest hetkest - poisid olid nõus ja selle kreatiivpuhangu tunnistajateks on nüüd kõik kuulajad-vaatajad,“ ütles Liis.

Liis, kohver ja reket on ka varasemalt erinevate koosluste läbi koostööd teinud. Nüüd on tegemist kauaoodatud esimese projektiga, kus kõlavad kolm tippartisti korraga.

„Olen nii Liisi kui ka kohvriga eraldiseisvalt laule kirjutanud, aga seekord läks selles mõttes huvitavalt, et loo idee oli kuskil Liisi sees peidus ning see ilmutas end salajaste märksõnade kaudu ja keeles, mida mina näiteks ei räägi,“ meenutas reket. „Aga käisin korraks teisel pool maakera ning Tallinnasse naastes olid mul sõnad suus ja tekstid valmis, sest nüüd teadsin täpselt, millest jutt käis. Märgiline.“

„Kui Liis helistab, siis sa ei ütle ei. Nii ongi,“ lisas kohver.

Liisi sõnul oli „PAUSi“ idee vormimisel üheks suureks võtmesõnaks speakeasy baar, mille asukohta teavad vaid teatud inimesed ehk kes teavad, need teavad. „See lugu räägib sellest, kuidas mingid teatud kohad suudavad inimese päevase maski maha koorida ja toovad välja tema „tegeliku mina“ – ehk seal, kus liiguvad saladused ja salajased soovid,“ seletas ta.

Loo kaasautoriteks on produtsent Gevin Niglas ja Eesti Laul 2023 finalist M Els. „“PAUSi“ tegemine oli umbes nagu lumememme veeretamine. Alguses pisikesest laulust sai lõpuks suur ja mitmetahuline koostöö selliste andekate artistide vahel nagu seda on Liis, reket ja kohver,“ lausus Niglas. „Nad on artistidena küll pigem erinevatest maailmadest, kuid „PAUSis“ jõuavad need maailmad ilusasti kokku ja täiendavad üksteist.“

Liisi värsket singlit saadab kirev muusikavideo, mille režissööriks on tänavustel Eesti Muusikaauhindade jagamisel nublu loo „Kastehein“ videoga võidutsenud Johannes Veski. „“PAUSi“ muusikavideos tõusevad Liisi, reketi ja kohvri kõrval esinejatena püünele ka armastatud artistide karvased ja sulelised fännid. Video kontseptsiooni väljatöötamisel sai keskseks motiiviks karaoke, kuna juba esimesest kuulamisest oli mulle selge – see laul kisub ka kõige tagasihoidlikuma kuulaja kaasa laulma,“ kinnitas Veski.

Liisi, reketi ja kohvri ühissinglit „PAUS“ saab esmakordselt live-esituses näha reedel, 14. aprillil EFTA auhinnagalal, mille teleülekanne läheb eetrisse ETVs.