Peale pooleaastast edukat toimimist on Toidutänaval tehtud esimesed kokkuvõtted. Viru Keskuse tegevjuhi Gertti Kogermanni sõnul peitub edu saladus pidevas uute elamuste loomises. „Arvatakse, et toidu koju tellimine on uus normaalsus ning inimesed otsivad ainult mugavust. Tegelikult oodatakse pigem toiduelamust ja emotsionaalset kogemust, mida ka oma sõpradega jagada. Miljon külastajat nii lühikese ajaga on tõestus, et kirg väljas söömise vastu pole kuhugi kadunud. Et see nii jätkuks, peab klientidele pidevalt midagi uut välja mõtlema,“ lausus Kogermann.

15 unikaalse kohviku, baari ja restoraniga Toidutänava eesmärk on olla südalinna kulinaaria tuiksoon, kuhu inimesed saavad kokku tulla nii hilisteks brunch’ideks kui ka õhtusöökideks. Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kristel Sooaru sõnul kostitatakse selleks keskuse külastajaid seninägemata toiduvalikuga, mis eristub kaubanduskeskustele omasest üksluisest pakkumisest.

„Puuküttega itaaliapärane pitsaahi, maailma esiviisikusse kuuluv käsitööõlle või ainulaadsed usbeki pelmeenid. See on vaid kübeke külluslikust maitsepaketist, mida meilt leiab. Eksootiliste köökide, välismaa tegijate ning Michelini restorani taustaga kohalike kokkade liitmine tõestab, et vaheldusrikkad ja kõrgeimat taset järgivad menüüd on miski, mis külastajaid köidavad,“ kirjeldas Sooaru ja lisas, et kolm Toidutänava restorani on välja toodud ka Eesti restoranide teejuhis White Guide.

Kvaliteedi kõrval tuleb Toidutänava eestvedaja sõnul mõelda ka menüüde hooajalisusele, mis külastuskogemusi pidevalt värskendaks. Näiteks tullakse aprilliks välja enam kui kümnest uudisroast koosneva küllusliku kevadmenüüga, mis aitab toiduhuvilistel kursis püsida värskeimate maitse- ja tervisetrendidega. Taimse toidulaua austajatel on lausa võimalik buffee stiilis kombineerida enda vegan toidukord, mis hellitab nii keha kui ka meeli.

„Viru Toidutänava mantraks on alati olnud, et endale tuleb leida hetk unikaalseks naudinguks, olgu selleks või lõunapaus. Kõik tahavad maailma avastada ja midagi uut kogeda. Meie uues kevadmenüüs leidub toite maakaardi põnevatest servadest, olgu selleks Hawaii, Korea või Kariibid,“ kirjeldas Sooaru.

Viru Toidutänav nomineeriti ka 2022. aasta turundusteoks. Keskuse esindajate sõnul on see kinnitus õiges suunas liikumisest. Sooaru toob välja, et Eestile uudset food hall kontseptsiooni hindavad kõrgelt ka toidukohad ise, kes koos õdusas keskkonnas parimate elamuste serveerimise nimel pingutavad. Kuigi huvi Viru Toidutänava vastu püsib suur, valmistutakse üheskoos aasta soojemateks kuudeks turundusjuhi sõnul eriti hoolikalt. Näiteks pikeneb maikuust Toidutänava lahtiolekuaeg ning avatakse terrass ja välibaar vaatega Tammsaare pargile.