Marin kandideeris Soome parlamendivalimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas ja kogus üle 35 000 hääle. Oma erakonna valimispeol liikus ta ringi aga üksinda. „Markus jäi Emmaga (Marini ja Räikköneni tütar – toim) täna õhtul koju,“ selgitas heatujuline Marin väljaandele Iltalehti, miks polnud peol tema abikaasat.

Pärast valimistulemuste selgumist sõnas Marin erakonnakaaslastele peetud kõnes, et on olukorraga rahul, vahendab Helsingin Sanomat. „Aitäh teile kõigile. Toetus peaministriparteile on pikka aega kasvanud. Olen teie kõigi üle väga uhke,“ ütles Marin. „See on suurepärane päev, sest meil on valimistel hästi läinud. Meil on põhjust selle tulemuse üle rõõmustada.“

Palju kõmu tekitanud skandaal

Soome kõmuväljaanne Seiska avaldas 24. märtsil fotod ja videod sellest, kuidas Soome peaministri Sanna Marini abikaasa Markus Räikkönen pidutses ühes Helsingi ööklubis kauni Bollywoodi staariga. Seiska kirjutas, et nende andmetel on Marini ja Räikköneni vahelt must kass läbi jooksnud ning Bollywoodi staariga pidutsemine andis nendele kõlakatele veelgi hoogu juurde.

Seiska toimetusele saadeti juba pikemat aega vihjeid, et Sanna Marini abielus ei ole kõik korras. Kuulujutud lahkuminekust ringlesid ka poliitikaringkondades. Enne põhjanaabrite juures aset leidnud parlamendivalimisi ei soovinud Marin aga oma eraelu kommenteerida. Mitme allika sõnul on viimane aasta olnud Marini jaoks nagu Ameerika mäed ja seda tõestasid ka Markuse hiljutised seiklused ööklubis.