Madli Lääne lühifilmis „Kallid reisijad“ otsib üksik reisija oma hingevalule leevendust. Kasseti teise filmina linastub režissöör Tõnis Pilli „Sinine“. Selles teekonnafilmis ristuvad autoõnnetuse järel kahe võõra inimese teed. Kolmanda filmina lisab kassetile vürtsi Katariina Aule must komöödia „Heiki teisel pool“, mis räägib loo 23-aastasest Heikist, kes heidab oma hiljuti lahkunud vanaisa kodus aset leidval peol liigse alkoholi tarvitamise tõttu hinge ning leiab end teispoolsusest, kus peab silmitsi seisma surma tagajärgedega.

Režissöör Rebeka Rummeli psühholoogiline lühidraama ‘’Triivides kaugusse’’ muudab ‘’Kadumise lühikursuse’’ eriti pinevaks, teritades vaataja tähelepanu inimhinge siseheitluste ja vastuolude uurimisega. „Kadumise lühikursusele paneb tulise punkti Eeva Mägi ooper-vestern ‘’3. oktavi F’’.

Filmide „Kallid reisjad“ ja „Sinine“ produtsendi Johanna Maria Paulsoni sõnul oli Ukraina kolleegide toetus kõigi viie filmi loojate ühine otsus. „See on vähim, mida me oma Ukraina kolleegide toetuseks hetkel teha saame. Loodame, et nende loominguline tuli ei kustu ja Ukraina filmikunst kestab,“ sõnas ta.

Lühifilmide kogumiku koostamise osas ütles Johanna Maria Paulson: „Lühifilm on omamoodi filmiliik, mida kinolinal nii sageli ei näe, ometi võib ta anda kordades võimsama emotsiooni, kui mõni täispikk film. Üht lühifilmi on suurele ekraanile aga veel keerulisem sobitada. Oleme loonud väga heal tasemel ja mitmekesise kogumiku „Kadumise lühikursuse“ näol ja loodame, et see ka publikut kõnetab“.

Filmide peaosades astuvad üles publiku poolt armastatud näitlejad nagu Priit Võigemast, Julia Aug, Tambet Tuisk, Martin Veinman, Kristiina Hortensia Port, Ken Rüütel.

Lühifilmide tootjad on tunnustatud filmistuudiod Stellar Film, Allfilm, Nafta Films ja Three Brothers ning produtsendid Johanna Maria Paulson, Kristofer Piir, Andreas Kask ja Elina Litvinova.

Kõik viis filmi on EFTA lühifilmide nominendid, neist neli kandideerib parima lühifilmi auhinnale aastal 2023. „Kadumise lühikursus“ on kinodes alates 4. aprillist.