„Kui kolleegid kuulsid, et tulen sind intervjueerima, küsiti kohe sarkastiliselt, kas Raual tuleb jälle uus raamat välja, mida ta intervjuu abil müüa üritab,“ juhib ajakirjanik Hannes Rumm värskes Eesti Ekspressis Mihkel Rauda intervjueerides tähelepanu. Raud tõdes, et loomulikult üritab ta oma intervjuusid siduda sellega, mida parajasti teeb.

„Absoluutselt. Seda võib muidugi nimetada ka „mingi asja müümiseks“, inimesed on elu interpreteerimisel vabad. Mul ei ole mõtet intervjuusid tühja põmmutada ega mulle „ette nähtud“ leheruumi jumal teab millele raisata. Sestap olen üritanud oma intervjuud koondada ilmuvate raamatute või plaatide või mille iganes ümber,“ räägib Raud.

Hiljem tuleb ajakirjanik taas teema juurde tagasi, tõdedes, et kui lauljatel tuleb välja uus plaat, siis räägivad nad suhtedraamadest või põetud haigustest, sest kõige parimini aitab turundada kaastunde tekitamine. „Ka sina oled mõnel korral meedias teatanud, et abielu on pausil või et oled õnne taas leidnud, ja sellele on järgnenud kohe uue raamatu või kontserdituuri esitlemine,“ küsib Rumm.

„Eraelulisi seiku või tragöödiaid pole ma oma ellu meelega tekitanud, et mingeid asju turundada. Vastupidise eeldamine kõneleb eeldaja künismist. Abielu purunemine ei ole lihtne asi ja keegi ei kutsu seda esile selleks, et järjekordset toodet müüa,“ vastas Raud.

„Ma pole kunagi helistanud Kroonikasse või Õhtulehte, et kirjutage minu raskest elust! Nad on seda alati ise algatanud. Jah, muidugi, ma võiksin neile öelda, et ma ei räägi sellest. Ja siin võib tõepoolest tekkida olukord, kus mul on kasulik seda pulli natukene ajastada – mõnest asjast rääkimisega lihtsalt viivitada. Aga sellega lugu ka piirdub,“ lisas Raud.