Jaak Jõerüüdi kirjutatud näitemäng „Lennart. Pöördtooliaastad“ räägib Lennart Meri esimestest aastatest Kadriorus. Lennarti intelligents ja ambitsioonid tekitasid paljudes kimbatust. Temaga polnud lihtne, see-eest oli iga sekund ta kõrval kordumatu. Lennart tõestas nii Eestile kui ka maailmale, et pisikesest Eestist saab välja kasvada rahvusvaheline mees ja Moskvast Washingtonini nõudlik president.

Eesti ülesehitamise emotsionaalne hind oli kõrge, aga 30 aastat hiljem ajalugu hinnates saame vaid rõõmustada – just sellist riiki tahtsimegi. Ööpäevaringne töö Kadriorus ja enda jõuga lülitamine rahvusvahelisesse vereringlusse pakkus pinget, pisaraid ja sisekaemusi. Teksti autor Jaak Jõerüüt teab ja mäletab täpselt Lennarti presidentuuri algust – 2022. aasta hakul kirjutatud „Lennart. Pöördtooliaastad“ koosneb seitsmest episoodist, mis näitavad Kadrioru kabinettides Eesti ülesehitamiseks tehtud tööd ja inimsuhete painutamist ühise edu nimel.

Märtsikuu lõpus pälvis Ivo Uukkivi Eesti teatriauhindade galal Eesti näitlejate liidu auraha, mis antakse ühele Eesti näitlejate liidu liikmele kolleegide tunnustuse märgiks.

„Lennart. Pöördtooliaastad“ lisaetendused toimuvad 23. ja 24. aprillil ning 15. ja 16. mail Viimsi Artiumis. Piletid on saadaval Piletitaskus.