„Eesti otsib superstaari“ uus hooaeg kuulutati välja Jaak Joala nimelise uute eestikeelsete laulude võistluse „Uus laul“ avasaates. TV3 Grupp Eesti tegevjuhi Signe Suure sõnul on tegemist sümboolse hetkega, mil üks oluline uude Eesti muusikasse panustav saade loob silla teise suure saatega, kust sirgub järelkasv Eesti lauljate ridadesse. „Sel aastal on TV3 programmis väga oluline roll Eesti muusikal ja muusikutel. Kevadel on eetris suur laulukonkurss „Uus laul“, mis on motiveerinud looma palju uut head eestikeelset muusikat, mida esitavad armastatud Eesti artistid. Sügiselgi jätkame muusikalainel „Eesti otsib superstaari“ uue hooajaga, kust on kindlasti oodata uusi säravaid artiste, kelle sünnile saame kõik koos kaasa elada,“ rääkis Signe Suur. „On rõõm tõdeda, et ka „Uue laulu“ saates astub lavale mitmeid superstaarisaatest sirgunud artiste,“ lisas Suur.

„Eesti otsib superstaari“ üheksanda hooaja võitjale on TV3 poolt auhinnaks 10 000 eurot ning superstaarile kuulub plaadileping maailma suurima plaadifirmaga Universal Music.

Uude hooaega registreerumine on alanud ning tulevaste superstaaride sünnile järjekordne algus loodud. „Eesti otsib superstaari“ üheksanda hooaja eelvoorudes osalemiseks on vaja täita ankeet TV3 kodulehel: https://www.tv3.ee/kandideeri-saatesse-eesti-otsib-superstaari/

„Eesti otsib superstaari“ jõudis TV3 vaatajateni 2007. aastal ning suursaatest on tuule tiibadesse saanud juba kaheksa hooaja jagu uusi andekaid lauljaid. Hooaegade võitjateks on rahvahääletuse tulemusel olnud Birgit Õigemeel, Jana Kask, Ott Lepland, Liis Lemsalu, Rasmus Rändvee, Jüri Pootsmann, Uudo Sepp ja Alika Milova.