Sussexi hertsogipaar pole veel ametlikult teada andnud, kas nad saabuvad USA-st Ühendkuningriiki 6. mail toimuvale kuningas Charlesi kroonimistseremooniale. Briti meedia kirjutab, et möödunud nädalavahetusel kukkusid Harry ja Meghani jaoks kaks olulist tähtaega, mille nad aga maha magasid.

Nimelt saabus eelmisel nädalal kroonimistseremoonia külalistele tähtaeg vastata pidupäeva eelkutsetele. Sussexi hertsogipaar polnud selleks ajaks aga kutsele reageerinud ning väidetavalt on see kroonimist planeerivale personalile tekitanud palju probleeme ja peavalu. Nüüd peavad nad vaatama üle Harryle ja Meghanile määratud transpordikorralduse ning ka nende istekohad tseremoonial, vahendab Mirror.

Nädalavahetusel möödus paari jaoks ka teine oluline tähtaeg. Nimelt peavad Harry ja Meghan teavitama Ühendkuningriigi valitsusasutust Home Office’it oma saabumisest riiki ette kuu aega ehk 28 päeva, kuid nüüd on kroonimistseremooniani jäänud vähem päevi ja Sussexi hertsogipaar pole siiani oma tulekust kellelegi teada andnud. Kõik see võib viidata sellele, et prints Harry ja Meghan Markle puuduvad kuningas Charlesi jaoks oluliselt päevalt.

Märtsi keskpaigas tuli avalikuks dokument, mille järgi nõudis üks USA valitsusasutus Harrylt ja Meghanilt kuu aja pikkust etteteatamist enne nende reisimist riiki. Seejärel pidi valitsusasutus Home Office otsustama, kas ja millisel määral on vaja prints Harryle Suurbritannias turvameeskonda tagada. Harry aga vaidles tollal sellele vastu ja tõi välja, et reisist ette teavitamine on suur oht tema turvalisusele.