Pühapäeval väisasid Catherine, tema abikaasa prints William, nende lapsed ja pea kõik teised Briti kuningapere liikmed kirikut. Printsess oli nii end kui ka tütart Charlotte'i riietanud kuninglikult sinisesse tooni, kuid üks detail tema enda välimuse juures jäi talle endale kahe silma vahele.

Nimelt märkasid kuninglikud eksperdid, et Catherine saabus kirikusse säravpunaste küüntega. Etikett näeb ette, et kuningliku perekonna naisliikmed peaksid hoidma oma küüned võimalikult neutraalsetena ehk värvidest võib kasutada beeži või jätta need üldse värvimata. Samuti tuleks nende pikkus hoida minimaalsena ehk natuke üle sõrmeotsa võib neid kasvatada.

Printsess Catherine oma perega

Pikkuse reegli vastu Kate ei eksinud, aga punane toon püüdis pilku koheselt. Briti meedia täitus kiiresti artiklitega, kus printsessi manitseti ning imestati, et kuidas väljapeetud naine nii lihtsa reegli vastu väga tähtsal nädalavahetusel eksis.

Lahkunud kuninganna Elizabeth II ei eksinud kunagi selle reegli vastu, sest tal kujunes pika elu jooksul välja oma lemmik küünelakk, mida ta lausa religioosselt kasutas. Antud lakki toodab firma Essie ning Elizabethi lemmiktooniks oli Ballet Slippers.