Kuninglik korrespondent Robert Jobson tuli hiljuti välja raamatuga „Meie kuningas“, kus avaldab nii mõndagi põnevat Briti sinivereliste elu kohta. Näiteks kirjutab ta raamatus, et kuningas Charles III on reserveerinud ühe kõige austusväärsema tiitli oma lapselapsele printsess Charlotte’ile. Parasjagu 7-aastane tüdruk aga kohe tiitlit ei saa ning hakkab seda kandma alles tulevikus.

Tulevase tiitliga kannab Charles Charlotte’i eest hoolt. Tüdruku vanemast vennast prints George’ist saab ühel heal päeval tulevane kuningas. Praegu on tüdruku ametlik tiitel Walesi printsess Charlotte, mis on seotud tema vanemate tiitliga. Tulevikus aga hakkab printsess kandma monarhi soovil hoopis Edinburghi hertsoginna tiitlit, vahendab Mirror.

„Kuna 9-aastase prints George’i tulevik on suures plaanis niikuinii kindel, on Charles hoidnud üht tähtsaimat tiitlit printsess Charlotte’i jaoks,“ kirjutas Jobson oma raamatus. Praegu hoiab austusväärset tiitlit Charlesi noorim vend prints Edward, kellele kuningas kinkis Edinburghi hertsogi tiitli alles kuu aega tagasi sünnipäevakingitusena. „See tiitel on ainult eluajaks. Kui Edward sureb, on Charles kindel, et Charlotte’ist peaks saama Edinburghi hertsoginna,“ sõnas kuninglik korrespondent.

Enne Edinburghi hertsogiks saamist kandis Edward Wessexi hertsogi tiitlit, mis laienes ka tema abikaasale Sophiele, kes oli Wessexi hertsoginna. Märtsikuu keskpaigast sai paar aga hakata kasutama oma uusi tiitleid, kui monarh vastava muudatuse sisse viis.

Tegemist pole päritava tiitliga ehk kui Edward sureb, ei lähe tema tiitel automaatselt tema järeltulijatele. Sellisel juhul antakse tiitel mõnele teisele kuningliku pere teenekale liikmele, Charlesi soovi järgi seega Charlotte’ile. Varem kuulus tiitel Charlesi ja Edwardi isale prints Philipile, kes lahkus meie seast 2021. aasta aprillis.