Brittide seas on ülimalt populaarne huumorisaade „Have I Got News for You“, mis on eetris alates 1990. aastast. Saates on kaks kaheliikmelist tiimi, mille üks liige on püsiv, teine aga vahetub iga nädal. Samuti vahetub iga nädal ka saatejuht. Saade keskendub möödunud nädalal ilmunud uudislugudele, kuid pigem on fookuses satiiriline huumor uudiste üle. Saates on mitu vooru ning kumbki tiim saab punkte teenida, mille põhjal selgitatakse välja võitja, kuid suures plaanis hoitakse rõhk saates siiski naljadel ning satiirilistel kommentaaridel. Igas saates on kohal stuudiopublik.

Reedel eetrisse läinud saadet juhtis Šoti näitleja David Tennant. Ajakirjaniku Ian Hislopi tiimi kuulus näitlejanna ja koomik Lucy Beaumont, näitleja Paul Mertoni tiimikaaslane oli teadustaja Richard Osman.

Saate teise poole ühes voorus küsis Tennant küsimuse ka EKRE poliitiku kohta. „Miks peaks Eesti poliitik Rain Epler mõtlema rebrändimise peale?“ esitas saatejuht küsimuse ning samal ajal ilmus teleekraanile Rain Epleri nimi. Seepeale uuris Merton, kas Epleri nimi tähendab eesti keeles midagi sobimatut. Saatejuht selgitas, et nii ei ole. „Independent on Eplerit nimetanud paremäärmuslikuks poliitikuks, keda süüdistatakse ksenofoobia propageerimises,“ sõnas Tennert seejärel. „Seega te tõenäoliselt eeldate, et tegemist on hullumeelse inimesega, aga siin ta on,“ lausub saatejuht veel ning seejärel ilmub ekraanile pilt Eplerist.

Kui foto Eplerist ekraanile ilmub, on kosta nii jahmatust kui ka naeru. „Heldeke,“ ütleb keegi stuudios. „Ausalt, Michael Sheen võib muutuda kelleks iganes,“ ütleb Osman ning tema öeldut saadab naerupahvak.

Vaata kõnealust hetke videost alates 24:06.

Saates kasutatud foto näol on aga tegemist vana pildiga Rain Eplerist - selline nägi ta välja möödunud nädalal riigikogus.

Riigikogu istung 12.04.2023 - Rain Epler