Kirjavahetus leidis aset 2021. aastal, mil Charles oli veel printsi rollis. Just toona läks eetrisse Harry ja Meghani kõmuline intervjuu Oprah Winfrey`le.

Täpsemalt paljastas Meghan seal, et Harry lähisugulane oli printsilt ilma valehäbita uurinud, et kui pruun nende sündimata beebi võib olla. „Oldi mures ja arutati, et kui pruun meie beebi hakkab olema,“ meenutas ameeriklanna toonaseid vestluseid. Sussexi hertsog ja hertsoginna ei söandanud seda isikut avalikustada, kartes, et see teeks kroonitud pea mainele suurt kahju.

Küll aga jäi see Charlesi hinge närima. Ta saatis Meghanile kirja, kus ta märkis, et on kurb pingete pärast, mis perekonna sees tekkinud, vahendab The Telegraph.

Väidetavalt sai Charles kirjavahetuse käigus ka teada, kellest Meghan siis oli intervjuus rääkinud. Nii Charles kui Meghan leidsid mõlemad, et tegu polnud taotlusliku rassistliku kommentaariga, vaid eelarvamusega, mis kandus siis tollesse ütlusesse.

6. mail kroonitakse Charles kuningaks. Prints Harry sõidab sel puhul Londonisse, kuid Meghan jääb nende ühisesse koju USAs. Liikusid kõlakad, et ehk keeldus Meghan minemast, kuna teda haavas midagi, mida Charles ütles kirjavahetuse käigus. Meghani esindajad on selle väite siiski ümber lükanud.