„Apteeker Melchiori“ filmide produtsent Tanel Tatter ütles, et samal ajal kui kolmas film juhib Eesti kinoedetabelit, käib pidev töö ka rahvusvahelise leviga: „Apteeker Melchioril on tekkinud fänne juba päris paljudes riikides – kui möödunud aastal linastus film enam kui kümnes riigis, siis juba tänavu kevadel lisanduvad Kanada, Hispaania, Tšehhi, Saksamaa, Läti ja Türgi.“ Tatteri sõnul valmistab kõige suuremat rõõmu aga kodumaine kinopublik. Kolmandat filmi „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ on Eesti kinodes vaatamas käinud juba üle 45 000 inimese. „Kuigi kevadised ilmad kutsuvad järjest enam ka loodusesse, ootame kõiki ajaloo- ja krimihuvilisi kinno „Apteeker Melchiori“ uutele seiklustele kaasa elama.“

Tatter tõi välja, et kuigi iga krimilugu on vaadatav eraldiseisva mängufilmina, tasub triloogia osi vaadata järjest – esimest ja teist filmi saab vaadata Telia ja Elisa filmilaenutuse platvormidel.

25. aprillil esilinastus triloogia esimene film ka Kanadas, Ottawas toimuval Põhja- ja Baltimaade filmifestival Bright Nights, kus „Apteeker Melchiori“ linastus toimub koostöös Eesti Suursaatkonnaga.

USA-s on „Apteeker Melchior“ jõudnud juba nelja erineva festivali programmi. Õudusfilmide festivalilt Screamfest tõid filmitegijad kaasa kaks auhinda – parima operaatori- ja parima montaažitöö eest. Tänavu jaanuaris linastus film ühel Põhja-Ameerika olulisematest festivalidest – Palm Springsi filmifestivalil Californias. „Nüüd äsja aprillis jõudis „Apteeker Melchior“ juba kolmandat korda USA kinopublikuni St. Paul Film Festivalil, mis toimus Minneapolises juba 42. aastat. „Apteeker Melchiori“ esimene osa linastus maailmakino programmis, mille raames toimus kokku kolm linastust,“ tõi Tatter välja. 2023. a sügisel linastub triloogia veel ka New Yorgis toimuval filmifestivalil.

Järgmisena näevad keskaegses Tallinnas toimuvat krimipõnevikku hispaanlased. 5-13. maini toimub Hispaanias Bilbaos fantaasiafilmide festival FANT, kus esimene film „Apteeker Melchior“ linastub võistlusprogrammis 7. mail.

Triloogia õigused ostis ka Tsěhhi voogedastusplatvorm, mille kliendid näevad filme mais. Samuti on leping sõlmitud Saksamaa suurima telekomi Magenta TV-ga, mille kliendiks on 40 miljonit majapidamist ja ka seal linastuvad filmid tänavu mais.

Filmid „Apteeker Melchiorist“ on linastunud veel Lõuna-Koreas, Jaapanis, Indoneesias, Argentinas, Uruguays, Aserbaidžaanis, Soomes, Indias ja Portugalis. Lisakson Apteeker Melchior jõudmas Türgi vaatajateni maist septembrini kestval filmifestivalil.

„Apteeker Melchiori“ filmiõiguste müügiga tegeleb rahvusvaheline müügiagent Global Screen. 2024. aastal jõuab triloogia saksakeelsetele turgudele ka läbi Amazoni, mille jaoks dubleerisid filmi Saksa näitlejad. Töös on ka lätikeelse dublaaži tootmine Läti kinopubliku jaoks.