Maris Pihlapi sõnul on sõnadega tihti lihtsam samastuda kui lihtsalt helidega, mistõttu on hästi loomulik on muusikat kuulates esmalt oma tähelepanu just inimhäälele anda. „Aga nüüd püüan ja soovin oma kuulaja sellest kohast veidi lahti kangutada,“ selgitas Pihlap, miks otsustati koostöös TIKS rekordsiga välja anda „The Search for Life Within“ instrumentaalid.

„Mis juhtub fookusega siis, kui peamine subjekt on kadunud,“ küsib Pihlap retooriliselt ning loodab, et ka kuulajad märkavad, et pinna all on tegelikult toimunud terve aeg midagi palju põnevamat ja värvikamat, kui arvata osati.

„Lisaks on see album nagu väike ninanips mineviku minale, kes hästi kaua ei julgenud ennast produtsendiks nimetada,“ ütles Pihlap.

2022. aasta maikuus välja antud plaat tõi Marisele Eesti Muusikaauhindadel aasta elektroonikaabumi ja Eesti Muusikaettevõtluse Auhindadel aasta produtsendi nominatsiooni. Mõlemas kategoorias on varasemalt olnud nomineeritud vaid üks naine - Maarja Nuut.

Materjal on algusest lõpuni küll Pihlapi produtseeritud ja ka mixitud, aga oma instrumendiga andsid osa ka Marvin Mitt, Indrek Mällo ja Kärt Pihlap. Lõppviimistluse andis nii originaalidele kui instrumentaalidele José Diogo Neves ja illustratsiooni lõi Aimur Takk.

Marise loomingut saab kuulda juba laupäeva, 29. aprilli õhtul Fotografiskas, kus ta Jazzkaare raames oma avaldatud ja avaldamata materjali esitab.