Vappu võetakse Soomes tõeliselt suurelt ette - inimesed löövad end üles ja panevad selga tõeliselt kirjud kostüümid ning pidutsedes end tagasi ei hoita. Enamasti tunneb piduliselt ära valge tekli järgi, mille tähistajad endale tolleks õhtuks pähe on sättinud.

Eile sai Soomes värvikaid kostüüme näha

See, et tol õhtul on palju väljakutseid nii politseil kui ka kiirabil, ei ole Soomes erakordne. Helsingin Sanomat kirjutab, et eile tähistas Helsingi kesklinnas Vapput ligikaudu 60 000 -70 000 inimest. Õnneks möödusid pidustused üle kogu Soome siiski rahulikult.

Hall ilm pidutsejaid ei seganud

Kuigi ilm pidutsemist ei soosinud - Helsingis oli taevas hall ning ilm tuuline, vihmane ja külm - leidsid tõelised peohinged siiski tee Soome pealinna ja lustisid nagu homset ei oleks. Peomeeleolus kodanikud olid kaasa võtnud ohtralt peojooki, enim eelistati vahuveine. Alkoholitaarast linna korrastamisele kulus kohalike võimude sõnul paar tundi.

Hinnangulised vallutasid eile Helsingi kesklinna ligi 60 000 - 70 000 Vappu tähistajat

Helsingin Sanomat vahendas ka pidutsejate meeleolusid. Näiteks tõid Pakistanist ja Indiast pärit vahetusõpilased välja, et nende kodumaal tähistatakse maipüha kõnede pidamisega auditooriumites. „Siin on peod hoogsad ja esimest korda saab väljas nii palju inimesi näha,“ muljetasid nad. Kohalik Soome paar aga tõdes, et Vappust algab suveootus ning halb ilm neid ei morjendanud.