„Mida ma selle all silmas pean? Kino- või teatrisaali astudes, kunstinäitust külastades või kontserdil viibides peaks iga külastaja aduma üht: lisaks sellele, et sina veedad seal toredalt (ja HÕFF-i näitel tihti, khm, ka ülemäära joovastunult) aega, on ka kümneid, kui mitte sajad teised inimesed leidnud enda päevast need paar tundi, et muu elu kõrvale jätta ja korra meelele puhkust pakkuda,“ kirjutab aasta filmiajakirjanikuks valitud Viilup.

Ta jätkab: „Kas nad tulevad sinna selleks, et sinu üleolevat ilkumist kuulata? Selleks, et taluda sinu labaseid kommentaare? Selleks, et kuulata, kuidas sa kommenteerid tühiselt iga ekraanil toimuvat hetke? Sorri, tegelikult ei huvita mitte kedagi, mida sa sellest filmist arvad, inimesed hääletasid oma jalgade ja rahakotiga selle filmi, mitte sinu ebaviisaka käitumise poolt.“

Soome laulik-targa Väinämöise õnnistusel avati 28. aprilli õhtul puupüsti täis saali ees Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival. Kokku jõudis tänavu Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil ekraanile ligemale 30 pikka õudus-, fantaasia- ja põnevusfilmi ning hulk lühifilme.

Festivali avafilmi „Sampo“ üks peategelasi tervitas külalisi kultuurikeskuse veripunasel vaibal, sealhulgas Eve Kivi, kes selles 1959. aastal ekraanidele jõudnud ja nüüdseks restaureeritud muinasjutufilmis kaasa tegi – sellest tuli tema esimene rahvusvaheline filmiroll.

Tänutäheks sai peagi 85. sünnipäeva tähistav näitlejanna erilise kingituse – spetsiaalselt talle kootud Haapsalu salli, mida kaunistab HÕFFi õudus- ja fantaasiamustrite konkursi võitnud muster.