Kuningas Charlesi (74) kroonimine leiab aset 6. mail – tema noorema poja prints Harry esmasündinu Archie 4. sünnipäeval.

Koos Charlesiga kroonitakse Westminster Abbey pühakojas tema abikaasa Camilla. Elizabeth II soovil sai Camillast tema surma järel kuninganna ehk täpsemalt queen consort – selle tiitliga pärjatakse valitseva kuninga abikaasat. Elizabeth II abikaasa Philip pidi leppima printsi tiitliga.

President Alar Karis osales möödunud aasta septembris koos abikaasa Sirje Karisega kuninganna Elizabeth II matusetalitusel.

„Elizabeth II, kelles olid ühendatud kuninglik väärikus ja inimlik huumoritaju, on olnud paljudele eeskujuks oma targa, tasakaaluka, sooja ja südamliku suhtumisega. Ta juhtis Briti kuningakoja vankumatult 21. sajandisse, hoides korraga traditsioone ja tunnistades samas maailma muutumist. Nii näitas Elizabeth II meile kõigile, kuidas kasvada avatumaks, kaasaegsemaks ja seejuures mõista püsivuse väärtust. Kõige kauem troonil olnud Briti monarhina jättis ta Euroopa ja maailma ajalukku erilise pärandi. Oma täieliku pühendumisega riigile ja rahvale oli ta mitmele põlvkonnale innustajaks ja moraalseks toeks,“ ütles Eesti riigipea.

Jaga
Kommentaarid