Ukraina meedias ja sotsiaalmeedias levivalt videolt on näha, et kui õhtujuhid 3. mail Samoljuki välja kuulutasid, sammus neiu lavale üleni valges kostüümis. Selle asemel aga, et esitada Whitney Houstoni suurt hitti „I have nothing“, teatas neiu, et ei kavatse sellel laval esineda.

„Ma ei esine samal laval Venemaa terroristidega, kes tapavad Ukraina lapsi. Ma loodan, et järgmine aasta see terroristlik riik enam sellel laval ei esine. Palun jääge Ukrainaga,“ teatas noor daam.

Samoljuki pressiesindaja ütles Ukraina meediale, et festivali organiseerijad andsid Venemaa esindaja osalemisest teada kõigest mõned tunnid enne festivali ametlikku algust.

Praegu teadaolevalt tekitas ukrainlannas ja tema meeskonnas probleeme Venemaa laulja Kirill Ježovi esinemine samal konkursil.

Ukraina ja Briti väljaanded on pöördunud kommentaari saamiseks ka Sanremo Juniori korraldajate poole, aga seni pole ürituse esindajad ametlikke kommentaare jaganud.

Sotsiaalmeediasse on postitatud ka video Samoljuki proovist, mis toimus enne festivali ametlikku algust. Seega on võimalik näha, milline noore daami esinemine välja oleks näinud.

Organisatsiooni Save The Children andmetel on praeguseks Ukraina sõjas hukkunud ligi 500 last ja viga saanud umbes tuhatkond.

Sofia Samoljuk võitis 2021. aastal Hersonis peetud muusikakonkursi Musta Mere Mängud. Samuti võitis ta mullu Bulgaarias toimunud laulukonkursi.

Sanremo Junior on mai alguses Itaalias peetav laulukonkurss 6–15-aastastele lastele ja noortele. Seda korraldab heategevusorganisatsioon UNICEF, kes vastutab lastele abi osutamise eest üle kogu maailma.

Jaga
Kommentaarid