AI- põnevik lapsmasin ongi suunatud eelkõige teismelistele noortele ja nende vanematele, aga režissöör Rain Rannu sõnul sobib see vaatamiseks igas vanuses filmihuvilistele, kes soovivad kaasa mõelda teemal, milliseks võib kujuneda ühiskond, milles tehisintellektil on järjest suurem osatähtsus. „“Lapsmasin“ on lugu nässu läinud tehisintellektist. See on üks esimesi mängufilme, mis mõtestab viimase poole aasta jooksul laineid löönud AI meeletut arengut ja sellega kaasnevaid ohte,“ selgitas Rannu.

Filmis „Lapsmasin“ lööb kaasa eestlasi nii siit kui ka teiselt poolt ookeani: Johann Urb, Anna Elisabeth Leetmäe, Priit Pius, Ivo Uukkivi, Laura Peterson, Yulin Ng, Tom Urb jt. Filmi operaatoriks on Ants Tammik («Savvusanna sõsarad“, „Ükssarvik“), filmikunstnik on Krete Tarkmees («Kratt“) ja helilooja on Bert On Beats.

Aprilli viimastel päevadel Haapsalus toimunud õudus- ja fantaasiafilmide festivalil HÕFF valis „Lapsmasina“ parimaks Eesti žanrifilmiks. Gümnaasiuminoortest koosnev žürii tõi välja: „See tähelepanuväärne film suutis teistest eristuda, pakkudes rohkelt fantaasiat ja kohati ka ootamatut õudust. Kaasahaarav süžee, silmapaistvad visuaalsed efektid ja näitlejate uskumatud oskused olid kõik tähelepanuväärsed. See tekitas rohkelt emotsioone, kaasates huumorit, pinget ja põnevust.“

Filmi pidulik esilinastus toimub 8. mail algusega kell 18.30 Coca-Cola Plazas. Kinokavadesse üle Eesti jõuab „Lapsmasin“ alates 12. maist.