Briti kuningakoda avalikustas uued fotod nüüd ametlikult kroonitud kuningast ja kuningannast ning nende lähikonnast. Fotod on avalikustatud kõigis kuningakoja hallatavates kanalites ja neid kasutatakse ametlikult erinevate teadete juures.

Kuninglike ametlikud fotod.
Kuninglike ametlikud fotod.
Kuninglike ametlikud fotod.

Fotod tehti kuningas Charles III ja kuninganna Camillast nii eraldi kui ka koos. Samuti tehti üks foto, millel on suurem hulk kuninglikke perekonnaliikmeid peal.

Nimetatud fotolt on aga puudu nii prints Harry kui ka prints Andrew. Ametliku selgituse kohaselt ei ole printse fotodel, kuna seal peaksid olema vaid need kuningliku perekonna liikmed, kes täidavad positsiooniga kaasas käivaid ametlikke esinduskohustusi. Prints Harry tõmbus koos abikaasa Meghaniga kuninglikust elust tagasi teatavasti aastaid tagasi, prints Andrew on aga avalikkuse eest pagendatud seoses seksuaalkuriteos süüdi mõistmisega.

Kuninglike ametlikud fotod.

Mäletatavasti said nii Andrew kui ka Harry kuninga kroonimistseremoonial ajal palju avalikkuse tähelepanu. Meedia tõi välja, kuidas prints Andrew saabumine tekitas tseremooniat jälgima tulnutes ilmselget pahameelt, mida väljendati kohati valjuhäälselt.

Prints Harry oli aga tähelepanu keskmes, kuna saabus Londonisse vahetult enne tseremooniat, avalikkuse ees pereliikmetega väga ei suhelnud ning lahkus sisuliselt kohe peale tseremooniat tagasi koju Ameerikasse.