Kikas selgitas, et laulude ja luuleõhtu kontsertkava loomisel on atmosfääri tekitamine üks oluliseim aspekt, mida Padise kloostri ajalooline miljöö võimaldab. „Juhan Viiding on kirjutanud tekste, mis räägivad tema kokkupuutest jumalaga ning just kloostri seinte vahel on onu Juhani luulet esitada väga hea“, täpsustas Kreem.

Juhan Viidingu laulud on Jaagupit saatnud juba varasest lapsepõlvest peale ning koos Tiit Kikase ning Taavi Langiga on välja antud kaks albumit - „Eluaeg olen tahtnud õue“ ning mõned aastad hiljem „Osa 2“. „Repertuaari oleme esitanud siiski harva, aga seda suurem rõõm on seda materjali uuesti avastada“, selgitas Kreem. „Vaatamata sellele, et Juhan Viidingu looming on pigem morbiidne, siis oleme valinud lood, kus publik saab tunda rõõmu ja naerda, mida toetab ka läbi huumori lahendatud muusika keel“, lisas Kikas.

Rohkete arranžeeringute seas meenutab Kikas laulu „Kui ma märkan alasti naist“, mida saadavad sämplid põlevast klaverist, tekitades põneva atmosfääri. Esitamisele kuuluv repertuaar annab muusikutele vabad käed, võimaldades luua igaks kontserdiks unikaalse kogemuse vastavalt publikule ja hetke tunnetusele.

Jaagup leiab, et Juhan Viidingu kontsert võiks olla suurepärane väljund kirjandushuviga kooliõpilastele.