Aasta teises pooles ilmavalgust nägevas filmis põrmustab haiglaselt armukade ja sallimatu KGB ohvitser oma naise elu ja kasvatab pojast oma vankumatus kommunismiusus riigireeturi.

„Mõned inimesed aktsepteerivad elu ühedimensioonilises reaalsuses. Nad ei suuda vastu võtta kogu seda külluslikku infot, millega nad üle valatakse, rääkimata tõe ja vale eristamisest,“ on öelnud autor ise oma filmi saateks.

Peatootjaks on Leo Films ja see valmib koostöös Lätiga.

Film kuulub esitlusprogrammi „Goes to Cannes“, kus PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event tutvustab viit valmivat linateost. Ülejäänud neli esitletavat filmi on Leedu režissööri Tomas Vengrise „Viis ja pool armastuslugu, mis leiavad aset ühes Vilniuse korteris“ (Leedu-Iirimaa-Läti), Poola režissööri Łukasz Karwowski „Kaks õde“ (Ukraina-Poola), Portugali režissööri Antonio Sequeira „Sügis“ (Portugal-Suurbritannia) ja Argentina režissööri Facundo Escudero Salinase „Katki“ (Argentina-Uruguay-Boliivia-Saksamaa).

Filmid valiti välja rahvusvahelisel konkursil.

„Goes to Cannes“ on ühe maailma suurima filmituru esitlusprogramm, kus viis tuntud festivali ja regionaalset filmiturgu esitlevad müügiagentidele, levitajatele ja festivalide progammikoostajatele järeltootmises filmiprojekte, sillutamaks neile teed rahvusvahelisele turule. PÖFF kuulub viie esitleja sekka kolmandat aastat järjest.

Lisaks on PÖFF valitud esimest korda programmi „Fantastic 7“ esitlejaks – seitse mainekat festivali tutvustavad selles peagi ekraanile jõudvaid fantaasiafilme, mis on välja kasvanud nende filmitööstusprogrammidest. PÖFF võtab Cannes´i kaasa Tšehhi režissööri Robert Hlozi ulmefilmi „Taastepunkt“, mis võitis 2017. aastal Industry@Tallinn & Baltic Eventi kaastootmisturul Screen Internationali parima esitluse auhinna.

PÖFFi kõrval kuuluvad „Fantastic 7“ esitlusfestivalide sekka Sitgesi ja Bucheoni fantaasiafilmide festival, Cairo, Guadalajara, Uus-Meremaa ja SXSW festival. PÖFF pääses valitute sekka tänu oma universaalsele, ka žanrifilme kaasavale programmile, Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalile ja Industry@Tallinn & Baltic Eventi kavas olevale Euroopa žanrifilmide foorumile.

16.–24. maini toimuv Marché du Film on maailma suurimaid ja olulisemaid filmiturge, kus igal aastal osaleb ligemale 4000 filmiprojekti või filmi ja mida külastab üle 12 000 delegaadi kogu maailmast.