Laulja leiti surnuna 6. aprillil, vaid kaks kuud pärast seda, kui Cattermole ja ülejäänud bändiliikmed teatasid, et kavatsevad minna sel sügisel taasühinemistuurile. Nüüdseks on S Club 7 esindaja kinnitanud, et teiste lauljate taasühinemine toimub vaatamata sellele, et Cattermole'i enam meie seas ei ole. Ka Hannah Spearritt otsustas tuurist loobuda ning seetõttu on ansambli nimeks S Club. Naine oli aastaid lahkunu tüdruksõbraks ning väidetavalt soojendasid nad suhteid alles hiljuti.

Mehesurnukeha avastati tema esimesel korrusel asuvast korterist. Vaid paar päeva varem oli Cattermole jäänud looduses jalutades paparatsokaamerate ette ning tundus, et mehega oli kõik visuaalselt korras. Pärast S Club 7 lahkuminekut teenis ta raha tarokaartide lugejana, kuid ta elas kuulsusest ja heast elust loobumist väga üle. Ka finantsiliselt oli tal väga raskeid aegu.

Dorseti maakonna koroneri esindaja paljastas väljaandele The Sunile artisti lahkumise põhjuse: „Võin kinnitada, et Cattermole suri loomulikel põhjustel ja meie uurimine on lõppenud.“