Pärast seda, kui Rootsi artist Loreen tänavuse Eurovisioni kinni pani, hakkasid suured lauluvõistluse fännid spekuleerima, et legendaarne ABBA võib olla mõlgutamas kokkutulemise mõtteid. Järgmisel aastal möödub nende hittloo „Waterloo“ Eurovisioni võidust ka 50 aastat ning seetõttu olekski sobilik bändil järgmise aasta Eurovisionil esineda, et eksklusiivselt oma parimaid hitte vaid ühel õhtul esitada.

Fännide lootusele tõmmati aga kiirelt kriips peale. Nüüd on selgunud, et ABBA järgmise aasta Eurovisionil kaasa ei löö.

Esmalt tuli kurva uudisega välja üks Eurovisioni fännide poolt juhitav Twitteri konto, kes postitas sel kolmapäeval oma kontole lihtsa sõnumi: „ABBA ütles, et nad ei võta osa 2024. aasta Eurovisionist“. Seepeale võttis bändiga ühendust Briti väljaanne Metro, kes sai bändi esindajatelt kinnituse, et fännikonto väide vastab tõele.

Siiski ennustatakse, et Rootsi ei saa ABBA loo „Waterloo“ olulist aastapäeva mainimata jätta ja seda lihtsalt vaiba alla pühkida - mingil viisil toovad järgmise aasta korraldajad kunagise menubändi ikka rambivalgusesse. Spekuleeritakse, et ehk esitavad eelmiste aastate Eurovisioni võitjad mõned ABBA lood või pannakse bändiliikmed kokku ühte videosse. Kõige julgemate spekulatsioonide järgi võib tuleva aasta Eurovisionil ilmuda ühel hetkel rahva ette ABBA liikmete avatarid.

ABBA liikmed aastal 2022

Ansambel ABBA läks lahku 1980ndate algusel. Kuigi nende singlid ja albumid said rahvusvaheliselt kuulsaks, otsustas populaarne nelik minna sisepingete tõttu lahku. Ansamblisse kuulusid Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus ja Anni-Frid Lyngstad. Korraks tuli bänd kokku aastal 2021, et salvestada album „Voyage“.