Madonna andis oma skandaalse seksipiltidega raamatu „Sex“ välja aastal 1992 ning sellest sai erootilise sisu ja seksuaalse eneseväljenduse tõttu sensatsioon kogu maailmas. Raamat loodi Madonna ja moefirma Saint Laurenti koostöös ning selle pildid on teinud fotograaf Steven Meisel. Raamatu ilmumisest täitub tänavu 30 aastat ja seetõttu korraldabki Christie'si oksjonimaja koos Madonna ja Meiseliga selles ilmunud fotode koopiate oksjoni, vahendab People.

Raamat „Sex“ ilmus 1992. aastal päev pärast seda, kui Madonna andis välja oma viienda stuudioalbumi „Erotica“. Raamat püsis kolm nädalat New York Timesi bestsellerite nimekirja tipus. Eelmise aasta oktoobris avaldas Madonna oma Instagrami kontol raamatule pühenduse. „30 aastat tagasi andsin ma välja raamatu nimega „Sex“ lisaks minu alastifotodele. Seal oli pilte, kus mehed suudlesid meestega, naised naistega ja mina kõigiga. Ma kirjutasin oma seksuaalfantaasiatest ja jagasin iroonilises võtmes oma vaadet seksuaalsusele,“ kirjutas Madonna tollal.

Eelmisel nädalal kommenteeris Madonna oma raamatut ja seal ilmunud pilte taas ning jagas paari kaadrit raamatust. „Meil kulus neli kümnendit ja mitu provokatiivset fotosessiooni, et avada inimeste mõtteid kunsti kaudu,“ kirjutas Madonna ja lisas, et piltide müügist tulev tulu läheb tema heategevusorganisatsioonile Raising Malawi. Organisatsioon keskendub Malawi laste heaolu parandamisele.

Madonna

Kui suure tulu võivad Madonna pildid tuua? HypeArti andmetel võivad 40 foto koopiad, mida müüakse ühes tükis, tuua sisse 150-250 tuhat dollarit. Samas ei ole välistatud, et trükiste eest käiakse välja ka suurem summa.

Enne seda kui Madonna fotode koopiad oksjonile lähevad, reisivad need mööda maailma ringi. Christie's oksjonimaja Londoni esinduses on need olemas kuni 2. juunini, pärast seda liiguvad fotode koopiat Pariisi ning seejärel New Yorki, kus 6. oktoobril toimub oksjon.