Kultuuriminister Purga postitas paar pilti endast Cannes'i filmifestivalil oma Instagrami kontole pühapäeval ja kirjutas postituse juurde, et pildid on tehtud mõned hetked enne Martin Scorsese filmi „Killers Of The Flower Moon“ esilinastust.

Veel tõi Purga oma postituse juures välja, et väisas Scorsese filmi esilinastust koos Eesti delegatsiooniga. Punasel vaibal kandis kultuuriminister Ketlin Bachmanni loodud kaunist valget kleiti.

Väljaanne The Hollywood Reporter kirjutab, et Martin Scorsese filmi „Killers of the Flower Moon“ esilinastust väisasid teiste seas ka maailmakuulsad staarid Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ja Lily Gladstone. Publik võttis filmi soojalt vastu ning Scorsese film teenis ära umbkaudu üheksa minutit kestnud aplausi.

Kultuuriministeeriumi teatel külastab Purga Prantsusmaal nii kuulsat Cannes'i filmifestivali kui ka filmiturgu.

Purga kohtub visiidi jooksul Cannes’i filmituru Marché du Film juhi Guillaume Esmiol’iga, Netflixi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika (EMEA) piirkondade juhi Tomasz Dabrowskiga, Motion Picture Association EMEA juhi Stan McCoyga ning Mette Damgaard-Sørenseniga Taani Filmifondist.

76. Cannes’i filmifestivali raames korraldataval filmiturul Marche du Film on Eesti olnud püsivalt esindatud 2002. aastast alates.