Globaalseks nähtuseks tõusnud Käärijä ja tema Eurovisioni võistluslugu „Cha Cha Cha“ on teinud Soome muusika ajalugu, muutudes enneolematuks rahvusvaheliseks nähtuseks.

Laul kogus maailmas parimal hetkel üle 3,8 miljoni striimi päevas ja tõusis Spotify enimkuulatud lugude globaalses edetabelis 7. kohale.

„Cha Cha Cha“ kogus eelmisel nädalal maailmas uskumatult 24 miljonit striimi. Lugu on praegu ülemaailmses Spotify edetabelis 49. kohal ja on endiselt esikümnes 11 riigis ning nendest esikohal 7. riigis ja Spotify ülemaailmses Viraalsete lugude edetabelis.

Eestis tegi „Cha Cha Cha“ ülekaalukalt päeva striimi rekordi 43,9 tuhande kuulamisega. Lugu edestas sellega nii Maneskini (29 500) kui nublut (21 800).

Käärijä rohelise jaki maania on jõudnud nüüd ka Suurbritanniasse, riietades Londoni tänavatel paiknevaid kujusid!

Eurolaulik otsustas seetõttu Eesti fännidele oma tänusõnad saata. Vaata videot:

Käärijä sai 13. mail Liverpoolis toimunud Eurovisioni lauluvõistlusel teise koha. Ta oli publiku ülekaalukas lemmik ja kogus hääletajatelt kokku 376 punkti. Eurovisioni ajaloos on avalikkuselt suurema häältesaagi teeninud vaid Ukraina 2022. aastal.

Käärijä kogus finaalis kokku 526 punkti, kuid Eurovisiooni lauluvõistluse võitjaks tuli žürii lemmik Loreen, kes sai kokku 583 punkti ja viis võidu Rootsile.