Maailmakuulus poplaulja Tina Turner (tollal 60) andis 12. augustil 2000. aastal Tallinna lauluväljakul maailmaturnee „Millennium 2000 Twenty Four Seven“ raames kontserdi. Tegemist oli kontsertreisiga, mis reklaamis Turneri aasta varem väljatulnud heliplaati „Twenty Four Seven“. Tollal sõnas lauljanna, et antud turnee jääb tema karjääri viimaseks. Turner pakkus publikule kustumatuid muljeid - ta rokkis laval täiel rinnal ning tema kontserti saatis efektne tantsutrupp.

Turneri kontserdi tõi Eestisse Lauri Laubre ning Eesti Päevalehe andmetel võis Laubre teenida megastaari kontserdi pealt kuus kuni kaheksa miljonit krooni (hinnanguliselt 380 000 - 510 000 eurot - toim).

„Tina Turner ja tema agentuur küsisid Tallinna kontserdi eest 1,2 miljonit dollarit (20,5 mln krooni),“ kirjutas Päevaleht aastal 2000. Muusik Jaak Joala kirjeldas Turneri kontserdi tollal lähemalt ning sõnas, et legendaarset lauljannat segasid Tallinna kontserdi ajal hääleprobleemid. „Esimese seti ajal hoidsin hambaid ristis, sest tundus, et lugu jääbki viimaseks. Ta oli vait jäämise piiril ja ületas iseennast,“ kirjeldas Joala 23 aastat tagasi.

Turneri mänedžer Roger Davis ja Euroopa agent Barrie Marshall väitsid Laubre sõnul, et Tallinna kontsert oli kogu tuuri jooksul üks paremini organiseeritud kontserte. Lauljanna kontserdile tuli rahvast kohale ka Soomest, Lätist ja Leedust. Turneri fänne oli nii palju, et kontserdile sõitjad ummistasid Turneri esinemispäeval tundideks Läti-Eesti piiri.

Legendaarse lauljanna kontserdi juhatas sisse Maarja-Liis Ilus (toona 19), kes esitas valiku oma 2000. aasta sügisel ilmuva heliplaadi lauludest, kirjutas toona Õhtuleht. „Mõistan, et tolle augustiõhtu ainus täht on Tina Turner,“ ütles Maarja siis, kuid nägi oma esinemises head võimalust esitleda rahvale oma uusi laule.

Jaga
Kommentaarid