Eesti poolt korraldavad festivali Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Kultuuripartnerluse SA. Tänavust Odessa Classics festivali toetab rahaliselt Tallinna Linnavalitsus ja laiapõhjaline grupp eraettevõtjaid. Tallinn ja Odessa on sõpruslinnad juba 25 aastat. Tallinna Linnavalitsuse poolt esines festivali pidulikul avamisel tervituskõnega abilinnapea Tiit Terik.

Festival jätkub täna õhtul, mil Daniel Hope saadab Estonia kontserdisaali laval barokkansambel Air.

Odessa Classics asutaja kunstilise juhi Alexey Botvinovi sõnul on tal hea meel, et Eesti korraldajad, publik ja toetajad on valmis juba teist aastat järjest andma festivalile peavarju. „See on hindamatu väärtusega toetus, sest vaatamata kultuurielu pistelisele toimumisele Odessas ja Ukrainas laiemalt, ei tuleks rahvusvahelise festivali korraldamine selle ebaõiglase sõja tingimustes kõne alla,“ sõnas Botvinov.

Tema sõnul saabub Tallinnasse esinejaid kokku kuuest riigist. „Meie programmis on Daniel Hope, Poola viiulivirtuoos Januz Wawrowski, Leedu noorema põlvkonna üks tuntumaid heliloojad ja interpreete Gediminas Gelgotas, Saksamaa tuntuim pianist Sebastian Knauer, juba aastaid emigratsioonis elav vene kirjanik Mihhail Shiskin ja mitmed teised maailmas tuntud loojad. Samuti on mul väga hea meel, et korraldajatel õnnestus festivali programmi meelitada eesti noored ja juba kõrget rahvusvahelist tunnustust leidnud muusikud Marcel Johannes Kits ning Karolina ja Hans Christian Aavik kes astuvad üles Tartus,“ ütles Botvinov.

Festivali pidulik lõpetamine toimub 7. juunil Estonia kontserdisaalis, millel esinevad Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja soleerib Alexey Botvinov