Cumberbatch, tema naine Sophie ja nende kolm noort last kogesid tõeliselt traumeerivat sündmust, kui nende Londoni põhjaosas asuvasse koju tungis varem luksushotellis kokana töötanud Jack Bissell. Bissell ähvardas perekonda ja oli noaga vehkinud. „Ma tean, et te kolisite siia. Ma loodan, et see maja põleb maha,“ oli Bissell oma vihapurske ajal karjunud.

Näitleja ja tema perekond kuulsid, kuidas Bissell oli nende aeda tunginud ja seal karjuma hakanud. Seejärel oli endine kokk tõmmanud maa seest välja ühe taime ja visanud selle vastu aeda. Pärast seda oli Bissell sülitanud maja sidesüsteemi pihta ja selle kalanoa abil lahti lõiganud.

„Kogu perekond oli suures hirmus ja nad arvasid, et see mees pääseb majja ja teeb neile viga,“ teadis üks Cumberbatchide perekonda tundev allikas rääkida. „Õnneks nii ei juhtunud. Benedict ja Sophie on pärast seda veetnud mitu unetud ööd ja muretsenud, et nad võivad taas rünnaku ohvriks langeda. See, et tegemist oli kavatsetud sissetungiga, teeb kogu olukorra palju hirmsamaks,“ lisas allikas veel.

Bissell põgenes pärast märatsemist sündmuskohalt, kuid politsei leidis sidesüsteemilt tema DNAd ja vahistas ta hiljem, vahendas Daily Mail.

Maikuu alguses tunnistas Bissell end kohtus süüdi kuriteo toimepanemises ja talle määrati 250 naela suurune trahv. Veel määrati endisele kokale kolmeaastane lähenemiskeeld Cumberbatchide perekonnale ja nende elukohale.

Enne Cumberbatchide elukoha juures mürgeldamist oli Bissell ostnud kohalikust poest kaks pätsi leiba ja karjunud poepidajale, et ta kavatseb Cumberbatchide majja sisse murda ja selle maha põletada. Kohtus ei selgunud, miks võttis Bissell sihikule just tuntud näitleja maja.

Bissell on ka varem pahandust teinud. Aastal 2015 osales ta Londoni kesklinnas toimunud protestil Süüriasse sõjalise sekkumise tõttu, kus ta vahistati. Vahistamise hetkel oli ta kandnud vaid aluspükse.