Veel mõnikümmend aastat tagasi oli lahutamine kuninglikus perekonnas vastuvõetamatu ning samuti oli suhtumine lahutatud inimestesse väga negatiivne. Kuningas Edward VIII pidi sajand tagasi troonist loobuma selleks, et võtta naiseks varem kahel korral lahutanud Wallis Simpsoni. Ka kuninganna Elizabeth II noorem õde printsess Margaret soovis abielluda endast tunduvalt vanema kapten Peter Townsendiga. Kuna mees oli varem juba abielus olnud, siis pani Margareti vanem õde tema valiku ette: kui ta soovib abielluda, peab ta loobuma oma kohast pärimisjärjekorras. Margaret sellega ei nõustunud ning lõpuks ei abiellunudki ta oma armastatuga.

Kuid asjad on viimaste aastakümnetega muutunud. Näiteks sai Elizabeth II ainus tütar printsess Anne oma emalt 90ndatel loa uuesti abielluda. Samuti sai pragune kuningapaar Charles ja Camilla 2005. aastal liidu sõlmida vaatamata sellele, et nad mõlemad olid varem juba abielus olnud. Kui prints Harry 2016. aastal Meghan Markle'iga käima hakkas, ei tõstetud naise eelmise abielu peale enam kulmegi.

Kuid vaatamata sellele, et viimaste aastate jooksul on lahutanud ka nii mõnigi Harry kroonitud nõbu, siis printsi ja endise näitlejatari liidu lõppemine toob paleele palju rohkem peavalu. Miks?