Federline ja Spearsi suhte ajal sündisid neile kaks poega: Sean Preston (17) ja Jayden (16). Laste hooldusõigus kuulub täielikult Federline'ile ja hetkel elavad nad Ameerikas Los Angeleses. Augustiks soovib Federline aga poegadega Hawaiile kolida, kuna tema abikaasa Victoria Prince sai sinna tööpakkumise.

Kolimise juures on takistuseks aga üks juriidiline detail. Kuigi poegade hooldusõigus kuulub täielikult Federline'ile, on tal siiski vaja Spearsi ametlikku nõusolekut, et end Hawaiile sisse seada. Mehe advokaadi Mark Vincent Kaplani sõnul on ta korduvalt pöördunud Spearsi advokaadi Mathew Rosengarti poole, et saada popstaarilt kiri või email, kus ta kiidab heaks oma poegade kolimise. Vastava sisuga nõusolekut ei ole ta pärast mitmekordset küsimist aga saanud.

Kaplani sõnul ei tohiks kahe poisi kolimise juures probleeme tekkida, kuna Federline'ile kuulub nende täielik hooldusõigus ja Spears ei ole oma lapsi „enam kui aasta aega näinud.“ Kui aga popstaar oma nõusolekut ei anna, ähvardab Federline ta kohtusse anda. Spearsi advokaadil on aega reedeni, et kirjadele vastata - pärast seda esitab ta kohtule juriidilised dokumendid, milles palub laste kolimiseks luba anda.

Väljaande Daily Mail andmetel pole Spearsil midagi oma poegade Hawaiile kolimise vastu, kuid seda ei saa ellu viia ilma laste ema ametliku nõusoleku või kohtumääruseta. Hoolimata sellest, et lauljanna pole veel oma poegade kolimisele nõusolekut andnud, ei tundu usutav, et Federline ja Spearsi vaidlus kohtusse jõuab.

Üks väljaandega TMZ vestelnud allikas sõnas, et Los Angelesest Hawaiile kolimine oleks kõigile hea. Seal saaks Prince oma tööd teha, Federline saaks ametis olla DJ-na ning poistel oleks võimalik elada rohkem privaatsemat elu kui neil Los Angeleses võimalik oleks.