Robert Linna on juba väiksest peale kasvanud muusika keskel. Kuigi lauljakarjäär võis tunduda vanemate Ivo Linna ja Reet Linna sammudes ootuspärane, andsid Roberti sõnul ema-isa talle päris palju vabadust otsustada ise, mida ta ise elus teha soovib. ,,Üritan seda ka oma laste puhul rakendada - olla toeks, kannustada ja tõmmata eemale, kui vaja,“ sõnab Robert Linna. Lapsepõlvest on muusikul eredalt meeles kauge reis, kui vanemad viisid ta 8-aastasena USA-sse. ,,See oli 90-ndate alguses. Tõeliselt võimas elamus olla lapsena niivõrd suursuguses linnas nagu New York või nautida päikest Miamis samal ajal, kui veel Miami Vice oli täies hoos,“ meenutab Linna unustamatut kogemust näha noorena maailma ja inimesi hoopis teistsuguse nurga alt.

Nüüd on Robert Linnal kaks vahvat last, poeg Albert ja väike tütar Evi. Robert kirjeldab end ise kohusetundliku ja õpetliku isana. ,,Võib-olla olen liiga sekkuv ja kohati liiga distsiplineeritud, kuid samas kohati ka hooletu. Üritan olla chill, rahulik, mõistev, aga ka seikluslik,“ leiab ta. Nii nagu vanemad, on ka lapsed aidanud kujundada Robertit selliseks, nagu ta praegu on. ,,Kindlasti on lapsed pannud mind rohkem väärtustama oma aega, raske on nende juurest ära minna töökohustusi täitma. Nähes oma lapsi arenemas ja tegutsemas olen muutunud palju empaatilisemaks, isegi alandlikuks elu ees. Lapsed on pannud mind rõõmu tundma väiksematestki momentidest elus, tunnen ennast väga õnnelikuna tänu neile,“ räägib Linna ja lisab muigega, et loomulikult panevad lapsed ikka ka vahel kannatuse proovile.

Bändide Lexsoul Dancemachine, Elephants from Neptune ja teiste muusikaprojektide kõrvalt leiab Robert Linna aega ka koosviibimisteks pere seltsis. Pere ühiseks rõõmuks on reisimine ning iga-aastane Itaalia külastus on kujunemas juba toredaks tavaks. ,,See on meil väikest viisi traditsiooniks - hea söök, vein, limoncello, päike, põnev loodus,“ sõnab Robert ning ka sel kevadel käis kogu pere Itaalias akusid laadimas ja varajast suve nautimas. Kodus on aga koos lastega saanud traditsiooniks Eestis seiklemine, pühapäevased pannkoogihommikud ja kinos käimine.

Lastega kaamerate ees

Enne perepuhkusele minekut võttis Robert Linna osa koguperesarjast „Laupäev isaga“, kus vaatajad saavad veeta meeleoluka nädalavahetuse tuntud Eesti isade ja nende laste seltsis. ,,Eks meie jaoks olid need lihtsalt tavalised päevad, aga kaamerate ja võttetiimiga on lapsed ikka natuke teistmoodi. Ja ma ise ka kuidagi koguaeg hindasin oma tegevust ja jälgisin silmanurgast lapsi. Veidi intensiivne küll oli, aga lastega on ju alati tore koos olla ja see on ülimalt oluline, et emad saaksid natukenegi puhata vahetevahel,“ kirjeldab Robert uut kogemust ning kiidab saate kontseptsiooni.

Saates läbivad isad koos lastega nii lõbusamaid kui keerukamaid ülesandeid ning Roberti pere traditsiooni kohaselt oli nende ülesandeks valmistada pannkooke. Kuid muidugi ei möödu võttepäevad kunagi väikeste väljakutseteta, eriti kui kolleegideks on lapsed. ,,Eks lastega ei saagi kella pealt graafikut paika panna, üks tahab ühel hetkel süüa, teine teisel jne. Aga pannkookide tegemine oli lõbus - muna kukkus maha ja pärast sõi võttetiim ise hoopis enamus pannkooke ära,“ meenutab Linna saate filmimist.

Suve tulekuga ootab Robert Linnat nii perega palju mõnusat kõpitsemist oma uues kodus kui ka palju põnevaid esinemisi Elevantide, Marten Kuninga, Lexsoul Dancemachine’i jm lahedate projektidega. ,,Selle tasakaalu pereelu ja muusika vahel üritangi leida selles võtmes, et kui ma lähen kodust ära esinema, siis see peab ikkagi olema vägev show,“ räägib Robert Linna tõelise rokkarina muusiku elust.