Pihel sõnas, et Ivar Vigla, kes oli lahkunu ülemus „Reporteris“, monteerib praegu kokku pikka järelehüüet Olafile. „Tal mingid terviseprobleemid olid. Ma ei tea rohkem detaile. Ta oli üsna pikalt eemal. Ta polnud eetriski paar kuud käinud,“ sõnas Pihel.

Duo Media turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Veskus sõnas pisarsilmi Kroonikale, et temagi ei tea, mis lahkunule saatuslikuks sai. Veskus oli Kroonika kõne ajal šokiseisundis ja pidi vestlemiseks oma auto parkima. „Seda infot ei ole meieni veel jõudnud. Olaf oli üks mu kõige pikaaegsemaid kolleege. Mul on praegu väga raske rääkida. Olaf oli üks ägedamaid inimesi, keda ma teadsin,“ ütles Veskus Kroonikale.

Kroonika suhtles Mari-Liis Veskusega 7. juuni hommikul ja Veskus sõnas, et Olaf Suuder suri terviserikke tagajärjel.

Hiljuti „Reporteri“ tiimiga liitunud ajakirjanik Aleksandra Jürman kirjutas sotsiaalmeediasse, et saate toimetuse jaoks on täna meeletult raske päev. „„Mina tänan“ ka,“ kasutas ta järelehüüdes Suuderi legendaarset hüvastijättu.

Teinegi Suuderi noor kolleeg Tõnis Sarap meenutas lahkunut Kroonikale nii: „Olaf istus kontoris minu ees, olime lauanaabrid. Ta oli alati korrektne ja soliidne. Lisaks kõigele muule võis ta rääkida masinatest, meditsiinist ja paljust muust – ta oli tõesti intelligentne inimene. Ääretult kurb, et enam ei kuule legendaarset „Reporteri“ lõppu „Mina tänan“. Nüüd täname meie teda. Aitäh, Olaf!“

Olaf Suuder lõpetas Tartu Miina Härma gümnaasiumi. Aastatel 1990–1994 õppis ta Tartu ülikooli arstiteaduskonnas ravi erialal. Ta on töötanud Tartu ülikooli kliinikumis, Q Raadios, nädalalehes Liivimaa Kroonika, Kuku Raadios, Eesti Televisioonis. Ta tegelas mõni aeg tagasi ka näitlemisega ja tegi kaasa Eesti krimiseriaalis „Kelgukoerad“.

Viimased paar aastakümmet töötas Suuder Kanal 2-s, kus ta oli uudistesaate „Reporter“ saatejuht. Viimasel ajal ei figureerinud ta enam eetris ning teda ei olnud enam ka mõned nädalad tagasi tehtud „Suvereporteri“ reklaamfotodel. Suuder tegeles ka õhtujuhtimisega ja oleks järgmisel nädalal pidanud olema üks Võrtsjärve festivali päevajuhte.

Jaga
Kommentaarid