Prints Harry võitleb kohtus Briti meediaettevõtte Mirror Group Newspapersi (MGN) vastu ja väidab, et MGN kuulas pealt tema telefonile jäätud häälsõnumeid ja kirjutas nende põhjal temast mitmeid artikleid. Harry väidab kohtus, et MGN tegeles seetõttu ebaseadusliku tegevusega.

Kohtusse saabudes ja tunnistajapinki istudes esitas ta kohtule oma väidete tõestuseks pea 55 lehekülge pika avalduse, kus ta toob muu hulgas välja, et on Briti tabloidide vaenulikus huviorbiidis olnud juba lapsest saati ning kõmuväljaanded on tema vastu alatult käitunud. Tegemist on erakordse kohtuprotsessiga, kuna viimati astus kuningliku perekonna liige kohtus tunnistajapinki 132 aastat tagasi.

Oma avalduses tegi Harry aga piinliku vea oma isale viidates. Nimelt seisab dokumendis Charlesi tiitlina „Tema Kuninglik Kõrgus Kuningas Charles III“, kuid tegemist on vale tiitliga. Kui Charles pärast oma ema kuninganna Elizabeth II surma mullu septembris troonile tuli, muutus tema tiitel „Tema Majesteediks“.

Samas on Harry tehtud apsakas mõistetav, kuna kohtus on arutusel artiklid, mis ilmusid aastatel 1996–2010. Tollal ei olnud Charles kuningas ja tema tiitliks oli „Tema Kuninglik Kõrgus Walesi prints“. Kohtus oma avaldust esitades ütles Harry, et „kogu dokument on minu kirjutatud“.

Prints Harry kohtuprotsess Ühendkuningriigis algas eile ja jätkub täna.