Lisaks kahele eelpool mainitule on film nomineeritud parima naispeaosa kategoorias - Kate Bosworth ja parima meespeaosa kategoorias - Lucien Laviscount. Lisaks võib auhinda oodata ka parima thrilleri ja action-filmi kategoorias.

Briti National Film Awards on iga-aastane auhinnatseremoonia, mille korraldab riiklik filmiakadeemia, et tähistada tuntud ja sõltumatute filmitegijate, näitlejate, casting-režissööride, produktsioonifirmade ja filmitööstuse saavutusi.

Parima draama kategoorias püüdleb „Viimane vahipost“ auhinda koos selliste mainekate linalugudega nagu Martin McDonagh’ „Inisherini hinged“, Sam Mendese „Valguse impeerium“, Paul Schraderi „Master Gardner“ ja Jon S. Beardi „Tetris“.

Kate Bosworh pretendeerib parima naisnäitleja kategoorias selliste tuntud nimedega nagu Olivia Colman („Valguse impeerium“), Lily James („Mis on armastusel selle kõigega pistmist?“), Helena Bonham Carter, Jennifer Saunders, Kate Beckinsale ja tõusev täht Emma Mackey.

Lucien Laviscounti lähikonkurentide hulka kuuluvad Colin Farrell osatäitmisega filmis „Inisherini hinged“, Ralph Fiennes rolliga meiegi kinodes suurt edu saavutanud filmis „Menüü“, Taron Egerton („Tetris“), Henry Cavill („Enola Holmes 2“) ja Idris Elba („Luther: The Fallen Sun“).

„Viimane vahipost“ linastub sel nädalal ka Shanghai filmifestivali, mis on Aasia üks suurimaid kinosündmusi ja rahvusvaheliselt tunnustatud A-kategooria festival.

Filmi produtsent Ivo Feldi sõnul tähendab see, et film on lisaks laiale levile maailmas hakanud silma jääma ka filmiprofessionaalidele ja festivalide valijatele.

Tänaseks on film jõudnud USA ja Suurbritannia vaatajateni, kuu lõpul toimub Saksamaa esilinastus. Eestis saab filmi veel viimaseid nädalaid näha kinodes ja peagi ka Telia videolaenutuses.

Filmi tegevus viib meid lähitulevikku, kus inimkonna mõtlematu tegutsemine on kaasa toonud drastilise kliimamuutuse ja ookeanide veetase on katastroofiliselt tõusnud. Maailma on jäänud vaid kaks suuremat kontinenti ja järjest tõusva veetaseme eest pagedes on hukka saanud miljardid inimesed. Kahe kontinendi vahele merre on rajatud vahipostid, mis peaksid hoiatama maismaad vaenlase pealetungi eest. Ühel sellisel Vahipostil ootavad neli sõdurit oma vahikorra üleandmist, mis oleks aga pidanud aset leidma juba kolm kuud tagasi.

Filmis teevad kaasa Kate Bosworth, Lucien Laviscount, Thomas Kretschmann ja Martin McCann. Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital, tootmist on finantseerinud filmifond Tallifornia ja Ichiban Films.