„Suvisest Tallinnast on juba ammu puudu välikino ja otsustasime Sõpruse ning PROTO ühise toimetamisega selle tühimiku täita. Avame juulis neljal päeval nädalas töötava välikino, mille programmi oleme kokku pannud Sõpruse lemmikfilmidest. Osaliselt on programm valminud koostöös Prantsuse Instituudi ja Goethe Instituudi abiga,“ ütleb kino juht Ivar Murd.

Kino omaniku Indrek Kasela sõnul pole Tallinnas juba mitu aastat olnud välikino. „Liitsime kolm oma lemmiktegevust: suvi, kino ja meri ning nii sünnib Kai välikino. Nüüd saab linna ilusaima päikseloojangu vaatamisega samal ajal ka suurel ekraanil näha parimaid filme.“

Kai välikino töötab juulis ja augustis, filmide näitamisega alustatakse juulis kell 22.00 ja augustis kell 21.00, halva ilma korral kolib kino Sõpruse Kai saali. „Tegemist on nö vaikse kinoga, mille ekraan paikneb Noblessneri valukoja suurte rauduste vahel. Heli tuleb kõrvaklappidesse, kohapeal on üle saja istekoha. Kõige selle eest tuleb vaatajal lunastada 10-eurone klapirent,“ lisab Murd.

Juuli esimesel päeval alustava kino avafilm on „Marie Antoinette“, lisaks näeb juulis veel selliseid filme nagu „Väike Miss Päikesepaiste“, „Karaokeparadiis“ ning „Maailma halvim inimene“. Puudust ei ole ka kodumaisest klassikast, nii saab välikinos vaadata filme „Tühirand“, „Jan Uuspõld läheb Tartusse“ ja „Fred Jüssi. Olemise ilu“. „Plaanis on ka miniretrospektiivid: näiteks juuli neljandal nädalalõpul näitame Godardi miniretrot,“ ütleb Ivar Murd. Auavaldusena Jean Luc Godardile toome välikinno neli tema parimat filmi – „Viimsel hingetõmbel“, „Põlgus“, „Alphaville“ ja „Hiinlane“.

Kai välikino Noblessneris saab teoks tänu PROTO avastustehase, Noblessneri, Tallinna linna, Põhjala, Prantsuse Instituudi, Goethe Instituudi ja Sõpruse kino koostööle.

Kai välikino kava juulis:

1. juuli „Marie Antoinette“

2. juuli „Jan Uuspõld läheb Tartusse“

6. juuli „Trainspotting“

7. juuli „Maailma halvim inimene“

8. juuli „Ükskord Uganda“

9. juuli „Väike Miss Päikesepaiste“

13. juuli „Fantastiline planeet“

14. juuli „Kes tappis kapten Alexi?“

15. juuli „Veelaulne maailm Steve Zizzouga“

16. juuli „Karaokeparadiis“

20. juuli Godard retrospektiiv: „Viimsel hingetõmbel“

21. juuli Godard retrospektiiv: „Põlgus“

23. juuli Godard retrospektiiv: „Alphaville“

24. juuli Godard retrospektiiv: „Hiinlane“

27. juuli „Häxan“

28. juuli „Kurbuse kolmnurk“

29. juuli „Fred Jüssi. Olemise ilu“

30. juuli „Romeo+Julia“