„Kolleegi ja hea sõbrana jääb Olaf meelde igaveseks. Ma pole veel šokist üle saanud,“ ütleb Erki Berends, kes töötab praegu Kadi raadios.

Erki meenutab Olafit kui hea huumorisoonega ja tarka inimest: „Tal oli hea nõu alati varnast võtta. Olaf oli kiire taibu ja reaktsiooniga ning erakordselt hea mäluga mees, kes oli oma töös väga põhjalik ja punktuaalne ega sallinud tühja lobisemist. Kuidas ta suutis kõike meeles pidada? See oli hämmastav!“

Erki sõnab, et tal on kahju, et tal jäi koos seilajast sõbraga Emajõe peal käimata, kuigi juttu oli sellest palju kordi. Erki lisab, et viimasel ajal nad Olafiga enam igapäevaselt ei suhelnud, kuid vahel kirjutasid ja teinekord said kokku. Mehed olevat rääkinud lihtsatest asjadest. „Ta endast väga ei rääkinud, ei kurtnud kunagi ega toonud töövälist elu eriti palju esile, aga ega ta midagi varjanud ka. Arutasime niisama ilmaasju,“ meenutab Erki.

Kuigi Olaf lastest väga palju ei rääkinud, oli ta oma vanema poja üle küll uhke. „Mul on kohutavalt hea meel, et isa tarkus on poeg Kristjanile edasi läinud. Kui soojalt ja kui siira sümpaatiatundega ta oma pojast rääkis... See oli väga südantsoojendav,“ räägib Erki.

Jaga
Kommentaarid